Ca la noi, la nimeni – Ţâfna lipsei de argumente, la Alina Gorghiu şi Gabriel Oprea!

414

E căldură mare, Mon cher, cum ar zice Ion Luca Caragiale. A trecut şi Moţiunea de cenzură din care noul PDL, cel supranumit şi noul PNL nu au învăţat nimic.
O mai crasă lipsă de idei în alegerea temei moţiunii nici că se putea. Liderii UDMR au mărturisit-o limpede că erau atâtea probleme economico şi sociale la care PDL şi PNL puteau să se oprească şi poate atunci ar fi primit şi voturile etnicilor maghiari. Numai că, înaintea primului ministru Victor Ponta, liderii UDMR au apreciat că absenţa unei Legi a votului românilor din diaspora este vina Parlamentului şi nu a Guvernului Ponta. Faptul că moţiunea de cenzură a fost respinsă nu înseamnă că e linişte şi pace sub măslini. La dezbaterea moţiunii, copreşedinta PNL, Alina Gorghiu, s-a arătat destul de neagră în cerul gurii. Aşa cum îi stă bine unei femei cu buzele subţiri, vorba Poetului Naţional Mihai Eminescu: „Poale lungi şi minte scurtă.” A vărsat vălaie de lături în capul primului ministru Victor Ponta pe care-l dorea neapărat demisionar sau suspendat de către deloc imparţialul preşedinte Klaus Iohannis. Unul pe faţă cu PNL şi preşedinte-jucător la fel ca modelul său Traian Băsescu.
Şi dacă este căldură mare, liderii opoziţiei se-ntrec în declaraţii care mai de care mai trăznite. Nu scapă prilejul nici Laura Codruţa Kovesi, despre care aflăm că generalul Gabriel Oprea ar reinvesti-o, duduia Luluţa declarând: „Daţi-ne suficiente resurse pentru filaj şi interceptări şi vă promit că nu mai apelăm la SRI.” Numai că la servicii şi la DNA-ul condus de domnia sa s-au dat fonduri mai mari de la an la an, în fiecare Buget, başca la rectificările bugetare. Oare de ce nu-şi fac datoria procurorii DNA să strângă probe şi se bazează doar pe interceptările SRI şi de delaţiuni? La dosarul ce i se încropise la repezeală primului ministru Victor Ponta nu se găseau nici probe, dar nici interceptări. Ca nu cumva să se creadă că SRI ar fi implicat!
Degeaba ameninţă vicepremier Gabriel Oprea cu ieşirea de la guvernare dacă se vor face modificări „pe furiş” în Parlament la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală. În primul rând că nimic nu este pe furiş, preşedintele Klaus Iohannis ştie de această intenţie a majorităţii parlamentare condusă de PSD şi s-a antepronunţat că nu va fi de acord cu aceste modificări. Chit că nu-i prea cuşer şi nici curat constituţional. Periculoasa declaraţie de ieri a vicepremierului Gabriel Oprea intră în categoria anomaliilor de caniculă, deşi este periculoasă. Chiar să nu ştie domnia sa nimic de existenţa unei dezbateri publice pe această temă şi de poziţiile asociaţiilor profesionale ale magistraţilor? Recunoaşte că s-a întâlnit cu Vasile Blaga, copreşedintele noului PNL din partea PDL, la o cafea.
Probabil că i s-au promis mai multe ministere decât patru, ca înaintea căzutei Moţiuni de cenzură, şi alte avantaje. Clamează tot timpul interesul naţional al lui şi al UNPR dacă săptămâna aceasta Camera Deputaţilor va dezbate cele 22 de modificări vizate a se face la Codul penal şi la Codul de Procedură Penală. În fond, şi la crearea UNPR s-au urmărit doar interese personale cu nerespectarea Constituţiei. Nu-i exclus, ca generalul făcut la apelul de seară, Gabriel Oprea, fostul om al lui Traian Băsescu să fie Regina otrăvită din Guvern. Aşa cum demisionarul Ioan Rus a fost doar un pion otrăvit.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here