Ca la noi, la nimeni – „Tinerii pensionari” mai speciali sporesc!

Cu mult curaj, Guvernul Tudose a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind plafonarea pensiilor speciale ale cadrelor militare şi ale celor din serviciile de informaţii.
Astfel, situaţia aberantă cu posibilitatea creşterii pensiilor speciale, aşa-zise de serviciu nu va mai fi posibilă după 15 septembrie 2017! Între 1-15 septembrie, această controversată OUG, după unii, dar extrem de necesară în accepţiunea majorităţii celor care vor rămâne pe mai departe nedreptăţiţi, va putea fi dezbătută şi în Parlament.
Aşa că, de atunci, pensiile speciale actuale, mai mari decât salariul, nu vor mai creşte odată cu majorările salariale ale celor rămaşi în activitate pe aceleaşi funcţii. Totuşi, hemoragia depunerii de dosare de pensionare va continua în armată, la Ministerul Afacerilor Interne şi serviciile de informaţii. Din păcate, anomaliile legilor actuale permit inechităţi strigătoare la Cer. A devenit cunoscută expresia „tinerii pensionari”, care, la 40 de ani, 40 de ani şi ceva ies la pensie cu sume mai mari decât salariile avute pe când erau în activitate şi apoi se reîncadrează în muncă tot la stat. Care stat înseamnă, în unele cazuri, statul degeaba. Pe bani mulţi. Liderul Sindicatului naţional al Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, vorbeşte în pustiu. Nu-l ascultă nimeni! Nici ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi nici ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.
Cazul fostului Comisar Alina Popescu, din MAI, nu este singurul de acest fel. Tinerica de 44 primăveri şi mai multe toamne la pensie – Alina Popescu e revoltător. Ea a lucrat ca purtător de vorbe al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, la vreo patru comandanţi, fără să facă vreodată activitate de poliţist adevărat. A ajuns consilier al ministrului Afacerilor Interne la începutul acestui an, recent s-a pensionat cu 12.000 de lei lunar şi s-a reangajat la acelaşi ministru, tot consilier, primind cu acceptul proastelor legi şi al ministrului Carmen Dan nici mai mult nici mai puţin decât 20.000 de lei, bani din bugetul statului! Curat murdar, coane Fănică, cum ar spune un celebru personaj al şi mai celebrului Nenea Iancu Caragiale. De la noi, din Haimanale (actuala comună Ion Luca Caragiale, judeţul Prahova).
Afirmaţia „Te-ai pensionat, la revedere!”, îi aparţine ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Şi nu este deloc o idee aparent trăznită. Sigur, veţi zice, dar prevederea de a cumula salariul cu pensia(doar profesorii sunt obligaţi să aleagă una dintre ele!) nu-i veche, ci de pe timpul Guvernului Ponta. Adică, tot un guvern social-democrat. Dacă reluăm declaraţia completă a ministrului Lia Olguţa Vasilescu vom vedea că este cât se poate de normală: „Lucrul acesta va trebui să se încheie: să cumuleze salariul de la stat cu pensia de la stat. Pentru că, este clar, e un principiu incorect. Te-ai pensionat, la revedere! Poţi să te duci în (mediul) privat, eventual, cu siguranţă, vom lucra şi la această decizie”.
Ion PREDOŞANU

P.S. Să mai adăugăm două ştiri. Una caldă, alta rece. Prima ar fi că Ministerul Agriculturii a obţinut o sumă record din fondurile europene destinate României. Şi tot ministrul Agriculturii se mai poate mândri cu faptul că suprafaţa totală pentru irigaţii a ajuns la 666.629 hectare, de aproape şase ori mai mare decât în anul 2016!
România s-a angajat, prin vocea preşedintelui Klaus Werner Iohannis că va cumpăra de la partenerul strategic Statele Unite ale Americii mai multe rachete Patriot.
Care-or fi ele, poate cele din raftul cu vechituri. Iată că alţii au mai mult sânge în organe. Polonia, de pildă, pune condiţii dure SUA pentru începerea negocierilor de achiziţionare a rachetelor Patriot de ultimă generaţie. Şi nu orice le dau americanii. Ba chiar polonezii mai şi citează România care acceptă orice fel de rachetă, fără negociere! (Ion PREDOŞANU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here