Ca la noi, la nimeni – Tudose, în barca lui Iohannis sau pescăreasca lui Dragnea?!

Toată suflarea românească trage nădejde la mai bine pentru ţară, dar şi pentru fiecare român în parte, la un trai decent. Aşa cum se precizează în Constituţie.
Fac ce fac mai marii zilei şi când credem că s-a ajuns la normalitate, pe lângă toate necazurile de fiecare zi, mai apare şi câte-o criză politică ori guvernamentală. Războiul dintre preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi primul ministru, Mihai Tudose, nu mai este o noutate. La ora când încep să scriu, abia a început şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD şi săbiile sunt ascuţite. Va fi o luptă care pe care sau o încercare de a împăca şi capra şi varza. Nimic nu este exclus, cu toate că Mihai Tudose este o nucă mult mai tare decât novicele Sorin Grindeanu. Nici nu se ştie exact de la ce a pornit hâra dintre liderul PSD şi primul ministru. Şi nici ce-i mână pe ei în luptă sau care le sunt interesele. Faptul că Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au fost chemate la DNA e doar de suprafaţă. În realitate, primul ministru Mihai Tudose doreşte să remanieze nici mai mult nici mai puţin de cinci miniştri. Pe vreo trei îi consideră “penali”, şi aici a împrumutat limbajul preşedintelui Klaus Werner Iohannis cu care s-a întâlnit înainte de a merge şedinţa informală anterioară, de la sediul PSD. Cu toate că Palatul Cotroceni e mult mai departe decât sediul din Şoseaua Kiseleff. Una peste alta, Mihai Tudose joacă tare şi la două capete. În chiar ziua CExN al PSD s-au înregistrat mai multe replici ale preşedintelui Klaus Werner Iohannis, el fiind singurul câştigător al disputei Dragnea-Tudose. Locatarul din Palatul Cotroceni a băgat băţul prin gard spre a-i întărâta pe cei doi. S-a pornit cu o replică usturătoare. Şeful statului – sintagmă ce nu există în Constituţie, dar le este foarte dragă lui Băsescu şi ultrabăsistului Iohannis – şi-a exprimat convingerea că primul ministru Mihai Tudose este de bună-credinţă, lucru de care eu personal mă îndoiesc, arătând că nu doreşte altceva decât să aibă o echipă performantă. Totodată, Iohannis a arătat că în situaţia în care acest guvern va cădea, atunci ar trebui să-şi pună întrebarea “la nivel extrem de serios” dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze.
“Eu cred că premierul e de bună-credinţă şi doreşte să aibă o echipă performantă”, a declarat Iohannis, joi, după o vizită efectuată la fabrica Ford din Craiova. Şeful statului a precizat că atât el, cât şi românii doresc ca PSD “să vină cu nişte rezultate tangibile”.
Rezultatele există: pensiile şi salariul minim au crescut; creşterea economică e recunoscută şi la nivelul Comisiei Europene de EUROSTAT, dar şi de capriciosul FMI! Numai principalul lider al opoziţiei – Klaus Werner Iohannis nu le vede! Dosarul Belina, instrumentat de DNA şi la care au fost chemate ca martore Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, pare că s-a fâsâit. Iar Dosarul Belina seamănă cu o altă trecere din averea statului la o autoritate locală – Consiliul Local şi Primăria Sibiu – din vremea ex-Primarului Klaus Werner Iohannis. Normal, Laura Codruţa Kovesi ştie de ce atunci nu s-a făcut dosar penal!
Cel care crede că el n-a fost niciodată suspect, cetăţeanul Klaus Werner Iohannis a mai comis o afirmaţie gravisimă: “În politică nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie aşa cum funcţionează în justiţie. Prezumţia de nevinovăţie funcţionează pentru o persoană care merge în faţa justiţiei. Pentru un politician care merge în faţa poporului contează integritatea, adică să nu fie suspectate sau cercetate penal? Aşa ceva nu poate să funcţioneze. Un guvern trebuie să fie format din oameni curaţi, care nu au nici un fel de probleme. Persoanele cu probleme penale nu au ce căuta, în primul rând, să ocupe funcțiile statului.”
Dacă-i aşa, cum explică Herr Iohannis că el avea probleme cu integritatea şi s-au lămurit abia după ce-a ajuns preşedinte?
Aşa cum vrea preşedintele şi aliatul său prim-ministrul Mihai Tudose înseamnă că Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, are perfectă dreptate: “DNA şi-a pierdut credibilitatea. Nu putem accepta ca DNA să facă Guvernul cum îi convine”. Sau, vorba deputatului PSD Pleşoianu, cum le convine celor trei KKK, adică Klaus-Klemm-Kovesi! Sper din toată inima ca Dumnezeu să le dea celor din CExN al PSD mintea românului cea de pe urmă. Altfel, Mihai Tudose demisionează şi ne vom trezi că PSD pierde guvernarea. În dauna lui Klaus Werner Iohannis, care-l va numi prim ministru tot pe prietenul său şi vom avea Guvernul Tudose II. Pe care-l vor susţine tot cei din PSD şi ALDE!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here