Ca la noi, la nimeni/“Corupţia ucide”(Iohannis). “Guvernul meu” distruge tot!?

Peste Cazul Colectiv s-a aşternut praful uitării. Cu mult înainte, un site de pe la Bruxelles anunţa viitorul prim-ministru al României, în persoana fostului Comisar European pentru Agricultură. Iar la Bucureşti, cu doar două zile înainte, Liviu Mihaiu – omul lui Sorin Ovidiu Vântu – îl ridica în slăvi pe acelaşi Dacian Julien Cioloş!
S-a întâmplat crima de la Colectiv Club SRL, deşi ancheta măsluită nu a luat în calcul şi varianta crimei cu premeditare. În vreo două seri, societatea civilă a demonstrat pe străzile Bucureştilor, cerând „Jos Guvernul!” Chiar dacă Ovidiu Zară are probe ce atestă că printre oamenii din stradă, adică societatea civilă mulţi vorbeau limba germană şi puteau fi din servicii de informaţii româneşti sau străine. Oamenii veniseră în stradă cu recuzita pregătită – bannere, pancarte şi lozinci clare! – încă din prima seară. Şi au mai venit neinspiratele declaraţii ale tăcutului Iohannis. De genul „Corupţia ucide!” şi „Trebuiau să moară oameni”.
Victor Ponta, cu bunele şi cu relele lui, avusese neinspiraţia să anunţe – după ce plătise datoriile către FMI! – că nu va mai prelungi acordurile cu groparul economiilor naţionale care este exact FMI! În plus, economia României era pe plus, fiind cu a doua creştere în Uniunea Europeană. Şi mai avea un defect acest Guvern Ponta. Înfiinţase Ministerul Fondurilor Europene şi accesa anual aproape 65% din împrumuturi nerambursabile.
Iohannis a instalat „Guvernul meu!”, condus de primul-ministru Dacian Julien Cioloş, un guvern mai prost decât cabinetul Emil Boc. Votat otova la Parlamentul României: de către PNL, UDMR, PSD şi celelalte firimituri, Guvernul Cioloş nu dă seama la nimeni, nefiind un guvern politic, şi este epurat ori de câte ori vrea miliardarul american George Soros! Nu şi în cazuri de genul Moţiunii simple împotriva ministrului Agriculturii!
Nimic nu merge cum ar vrea ţara, nimic nu se face pentru cetăţenii ei. D. Julien Cioloş însuşi a decretat că în 2016 România nu va accesa decât ZERO Euro de le Uniunea Europeană. Probabil, acesta-i preţul cerut de Bruxelles pentru că i-a oferit postul, la cererea lui George Soros. Mai iese cineva în stradă? NU! Iohannis şi Cioloş sunt mulţumiţi, PNL îi susţine. Mai nou şi Nicuşor Dan, preşedintele partidului antisistem Uniunea Salvaţi România, alcătuit din fundaţii sponsorizate de George Soros îl vrea, din decembrie, prim-ministru tot pe Dacian Julien Cioloş.
Plecat creanga prin Brazilia, vreme de câteva săptămâni, Liviu Dragnea – omul ţinut în lesă de (In)Justiţia lui Iohannis a revenit pe scena politică cu o declaraţie la un post de televiziune şi ne asigură că PSD va veni cu „un alt mod de a face politică!”. O politică fără noimă, fără principii şi fără grijă faţă de cetăţean, aşa cum cere Constituţia şi social-democraţia. Nu vi se pare că i-a suflat Iohannis în gură?
Astfel, PSD şi USR se pun singure şi de bună voie la remorca Noului PNL, care nu are nicio legătură cu partidul istoric al Brătienilor. Noul PNL fiind membru al Partidului Popular European, ca şi Dacian Julien Cioloş sau Băsescu! Iar pe Călin Popescu Tăriceanu, Preşedintele Senatului şi al ALDE îl vor lăsa pradă câinilor DNA şi SRI asmuţiţi împotriva sa. Degeaba zice Liviu Dragnea că-i aliat cu Tăriceanu, care-i prieten cu Victor Ponta – principalul inamic al teleormăneanului parvenit.
ION PREDOŞANU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here