Camera Agricolă Gorj, în lucru pentru autorizarea de cursuri

Durata cursurilor organizate de Camera Agricolă Gorj, la sediul instituţiei, este de trei până la şase luni. De asemenea, tariful, stabilit de Consiliul Judeţean Gorj, în subordinea căruia se află Camera Agricolă Judeţeană, este de 370 de lei pentru fiecare cursant.

Instituţia are activitate pe toată raza judeţului prin intermediul celor 15 centre locale din localităţile Polovragi, Baia de Fier, Prigoria, Bengeşti-Ciocadia, Scoarţa, Hurezani, Stejari, Cruşeţ, Băleşti, Văgiuleşti, Peştişani, Tismana, Turcineşti, Stăneşti şi Crasna. Oferta de cursuri a Camerei Agricole Gorj este prezentată prin reţeaua de centre locale din judeţ, dar şi datorită foştilor cursanţi.

În prezent, conducerea Camerei Agricole Gorj lucrează la autorizarea cursurilor de apicultor, lucrător în culturi vegetale, şi lucrător în culturi vegetale şi creşterea animalelor. “Ne este puţin mai greu cu autorizarea cursurilor pentru agricultorii din judeţ deoarece Agenţia de la Bucureşti care elibera diplomele în urma absolvirii cursurilor a fost desfiinţată. Noile diplome pentru cursanţi sunt de acum eliberate de Ministerele Educaţiei şi Cercetării, dar şi cel al Muncii”, a declarat Alin Petrică, reprezentant al Camerei Agricole Gorj. În noua formulă, cei de la Camera Agricolă Judeţeană a autorizat până acum două cursuri, unul de pomicultor şi un altul de lucrător în creşterea animalelor.

Izabella Molnar

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here