Campania ECOTIC “Oraşe Curate” a debutat la Motru

Pe 11 septembrie 2017, “Oraşe Curate”, campania naţională ECOTIC dedicată colectării electricelor şi electronicelor uzate din mediul urban, a luat startul şi în municipiul Motru.

Campania va încuraja locuitorii să vină şi să predea corect echipamentele electrice şi electronice uzate la centrul de colectare local. Organizaţia ECOTIC, în parteneriat cu Direcţia Publică Motru, continuă campania “Oraşe Curate”. După trecerea prin Botoşani, Filiaşi, Târgu Mureş, Dorohoi, Brăila, Piatra Neamţ, Galaţi şi Bragadiru, până pe 15 septembrie 2017, locuitorii din Motru vor fi informaţi şi încurajaţi să devină conştienţi de problema deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi de necesitatea de a le preda corect spre reciclare. Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din Motru care va preda un deşeu de minim 5 kilograme cumulate la punctul de colectare local, amplasat pe Calea Tismanei nr. 31, va primi un premiu instant. Programul de funcţionare al punctului de colectare din Motru este de luni până vineri, între orele 09.00 – 14.00.

Campania din Motru continuă, în anul 2017, programul naţional “Oraşe Curate”, un program itinerant al Organizaţiei ECOTIC, dedicat colectării DEEE în mediul urban. ECOTIC este prima organizaţie a producătorilor şi importatorilor de echipamente electrice şi electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multă eficienţă, unitate şi omogenitate în îndeplinirea responsabilităţilor de mediu ale acestora. ECOTIC gestionează deşeurile de echipamente electrice şi electronice în numele a peste 650 de producători şi importatori afiliaţi. Organizaţia asigură şi supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare şi reciclare astfel încât, la final, DEEE-urile să nu mai reprezinte un pericol. Peste 96.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC. Consultanţă promptă şi specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii şi acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Din anul 2011, ECOTIC este certificată în conformitate cu standardul integrat al sistemului de management al calităţii, ISO 9001:2008, al sistemului de management al mediului, ISO 14001:2005, iar din 2012, cu standardul ISO 27001:2005 (securitatea informaţiei), primind recertificarea cu ocazia fiecărei evaluări.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here