Când ţara urlă despre sănătate: Boeriu a angajat 2 economişti la DSP Gorj ca să facă 19

d 1Directorul Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Gorj, Marius Boeriu, pare rupt de realitatea cotidiană. În condiţiile în care ţara fierbe, de câteva zile, ca urmare a mişcărilor de protest declanşate de legea sănătăţii, Gorjul nefăcând excepţie, Boeriu face angajări la DSP. Măcar dacă ar fi angajat personal sanitar, de care instituţia are nevoie. Boeriu, însă, în schimb, a angajat săptămâna trecută, prin transfer, doi economişti, asta în situaţia în care mai avea 17 în instituţia care nu este nici pe departe una de control.

Direcţia de Sănătate Publică Gorj are în prezent 70 de salariaţi. 19, cu angajările recente dispuse cu de la sine putere de directorul Boeriu, sunt numai economişti, adică un sfert dintre salariaţi.

Ultimii doi au fost angajaţi chiar săptămâna trecută, prin transfer de la alte două instituţii, Boeriu ştiind că angajările sunt stopate. Cei doi economişti au venit de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice(DGFP) Gorj şi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Gorj. Este vorba despre Silviu Ciuhu, venit de la DGFP Gorj şi de Narcis Stoian de la DGASPC Gorj, instituţie condusă de Ninela Gruia. Ultimul chiar se laudă cu isprava, spun surse din instituţie, în timp ce persoana venită de la Finanţe ar fi menţionat că era la un pas de şomaj. Boeriu recunoaşte angajările, pe care le consideră, în schimb, necesare.

Boeriu: “În trei ani am rămas fără 5 economişti”

Directorul DSP Gorj nu neagă angajările prin transfer pe care le găseşte, în schimb, legale, scuzându-se că posturile în cauză sunt vacante de mult. “Era nevoie de aceste angajări, în trei ani au plecat de aici cinci economişti. Unii prin demisie, alţii prin transfer, unul din motive fiind banii. Unul a plecat la Serviciul de Ambulanţă Gorj şi are acolo salariul dublu, în timp ce economista Elena Petcoiu plecată la Finanţe, deşi rugată, nu a vrut să revină la noi”, explică Boeriu, care crede că unii colegi de la PDL Gorj l-ar fi “trădat” la presă, în legătură cu aceste angajări.

Şi-a dat cu stângu’-n dreptu’

Cert este că vestea că Boeriu face angajări în timp de criză acută în sănătate a ajuns şi la urechile celor de la PDL, partid care susţine scaunul directorului DSP. Boeriu a fost luat la rost, după ce mai mulţi salariaţi ai Direcţiei au cerut explicaţii conducerii partidului, unii crezând că angajările în cauză sunt “portocalii”. Şefii PDL au negat, mai mult nici măcar nu ştiau ce matrapazlâcuri face Boeriu prin instituţie. Când au mai auzit că s-a angajat un om de la DGASPC, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Gorj adică pesedistă, pedeliştii au luat foc. Boeriu a fost făcut cu ou şi cu oţet, pentru că face angajări fără cap, că nu promovează instituţia şi că nu are nevoie de încă doi economişti. Cel care l-a criticat dur pe Boeriu, susţin surse din PDL Gorj, a fost chiar preşedintele organizaţiei, Ion Ruşeţ, care a dovedit că a preluat aşa cum trebuie frâiele partidului.

Ruşeţ a băgat în şedinţă şefii de deconcentrate

Şi astfel, duminică, Ion Ruşeţ i-a chemat la sediul PDL Gorj pe toţi şefii de la deconcentrate dialogul fiind unul extraordinar de dur. Nu numai Boeriu a fost tras de urechi pentru greşelile făcute ci şi alţi şefi de deconcentrate care au fost ameninţaţi că “îi ia mama dracu” dacă fac ilegalităţi, susţin surse din interiorul PDL Gorj. Şefii au tremurat în faţa lui Ruşeţ care ar fi anunţat că va fi fără milă faţă de cei care îşi permit să terfelească partidul în vreun fel, iar cei care fac ilegalităţi au fost ameninţaţi cu puşcăria. Astfel, dacă erau zvonuri care arătau că şefia PDL Gorj ar fi împărţită între mai mulţi membrii aflaţi în conducerea organizaţiei, de data aceasta Ruşeţ a dovedit că este singurul şef al PDL Gorj, mesajul în acest sens fiind foarte clar.

Şi-a pus la păstrare postul

În ce îl priveşte pe Boeriu, acesta are postul său blocat cel de şef la Inspecţia Sanitară, pe care şi-l păstrează pentru a reveni acolo dacă îşi pierde funcţia de director al DSP Gorj. Pe funcţia sa evident că nu a angajat pe nimeni. La câte greşeli face în funcţie, Boeriu îşi va ocupa, în curând, postul pe care şi l-a rezervat.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here