Cantonament de cinci stele pentru Craiova

Fotbaliştii de la Universitatea Craiova vor avea toate condiţiile pentru a ataca “returul” Ligii 1. Pe 6 ianuarie, băieţii lui Devis Mangia vor decola spre Turcia, unde vor desfăşura, până pe 26 ianuarie, un stagiu de pregătire la nivel înalt. În Antalya, alb-albaștrii vor fi cantonați la Hotel Papillon Belvil, urmând a disputa patru partide de verificare: cu SV Meppen, Lechia Gdansk, Zaglebie Lubin și PFC Ludogorets Razgrad. Hotelul, deschis în anul 1992, a fost renovat în urmă cu cinci ani, are o suprafață totală de 90.000 mp, și se află situat chiar la 100 de metri de plajă. Fotbaliștii vor beneficia și de un centru SPA & Wellness: baie turcească, camere de aburi, saune, piscine interioare încălzite, jacuzzi, centru de fitness, camere de tratament și o suită spa privată de lux. Amplasamentul cuprinde și un Centru Sportiv la aproximativ trei kilometri distanță, cu cinci terenuri de fotbal de cea mai înaltă calitate. Toate terenurile au instalații de nocturnă, iar gazonul se prezintă în condiții excelente.

Aşteaptă întăriri
Preşedintele craiovenilor, Marcel Popescu, a confirmat că Universitatea va ataca play-off-ul cu forţe proaspete. Jucătorii care vor veni la formaţia din Bănie vor fi aduşi pe pământ turcesc. “Pe 6 ianuarie, toată lumea este în Antalya. Acolo vor veni și întăririle, însă nu pot spune acum dacă jucătorii doriți de noi ni se vor alătura de la început. Numele lor le veți afla când lucrurile sunt clare“, a spus oficialul doljean pentru gds.ro. Marcel Popescu a mai spus că “Ştiinţa” trebuie să trateze cu seriozitate ultimele etape din sezonul regulat, chiar dacă, la prima vedere, doar o catastrofă ar putea împiedica intrarea Craiovei în primele 6. “Va fi o primăvară frumoasă și solicitantă. Play-off-ul va fi foarte încins. Habar nu am dacă se vor mai schimba lucrurile în clasament sau dacă Dinamo rămâne în play-out. Cine face puncte și când se trage linie sub el intră la «facultate». Ca să spun acum cine intră ar fi prematur, pentru că mai sunt patru etape. Nu trebuie să ne uităm la alții, ci să ne preocupăm de ceea ce avem noi de făcut. Noi vrem să nu mai repetăm greșelile pe care le-am făcut și să vedem cum putem fi mai performanți și mai competitivi. Pe ceilalți îi privim ca pe niște colegi de clasă, care se bucură de același respect din partea noastră“, a afirmat Marcel Popescu.

Au transferat de la Manchester City
Potrivit anumitor surse, Universitatea Craiova l-a adus ca antrenor în cadrul Academiei clubului pe Bruno Vienescu, un tehnician de 29 de ani care ultima dată a lucrat pentru prestigiosul club englez Manchester City. Mai exact, a făcut parte dintr-un proiect al “cetăţenilor” în China, unde a antrenat echipe under 15 şi under 18, dar în acelaşi timp a şi instruit tehnicieni asiatici. La Craiova, Vienescu va fi director tehnic la Academia clubului şi va lucra alături de Dragoş Bon, cu care a colaborat în urmă cu câţiva ani, la CS Turnu Severin. În cariera sa, Vienescu a antrenat, în Marea Britanie, şi o echipă de fete, în Liga a III-a, la Leamington, apoi a pregătit o echipă de copii la West Bromwich Albion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here