Ceaiuri bune în perioada rece

466

ceai 2Ceaiurile sunt considerate benefice asupra organismului. Acestea ameliorează anumite afecţiuni, cum ar fi răceala, infecţiile urinare, şi pot întări sistemul imunitar datorită prezenţei în cantitate mare a vitaminelor.

Anumite ceaiuri ar trebui să nu-ţi lipsească în această perioadă din acasă şi pe care să le consumi frecvent.

Ceaiuri vitaminizante

Ceaiurile de fructe au un conţinut mare de vitamina C, adică antioxidantul care îţi fortifică sistemul imunitar şi te protejează de viroze în perioada rece.

ceaiÎn afară de conţinutul de vitamine, acestea au anumite substanţe care îţi dau energie în plus, în special dacă se consumă la micul dejun.

În fiecare zi, fie că eşti acasă sau la serviciu, consumă ceaiuri de măceşe, mure, afine, zmeură, lămâie sau portocale, simple sau combinate. Pentru a beneficia şi mai mult de vitamine, îndulceşte ceaiul cu miere.

Ceaiuri antivirale

Sunt tot felul de ceaiuri cu efecte antivirale, care au ca drept scop vindecarea răcelii. În prealabil, acestea sunt eficiente pentru îndepărtarea febrei, favorizând transpiraţia abundentă. De asemenea, ceaiurile cu un conţinut mare de vitamina C, sunt eficiente în tratarea cât mai repede a gripei.

Ceaiurile cele mai bune pentru a preîntâmpina şi trata răceala sunt cele de: tei, mentă, muşeţel, cimbrişor, măceşe, mure, afine, lămâi şi portocal.

Ceaiuri care combat infecţiile urinare

Pentru a înlătura infecţiile urinare, îţi trebuie anumite produse cu rol diuretic, antiinflamatoare cicatrizante şi antimicrobiene. Atunci când te confrunţi cu o infecţie renală, alege ceaiuri de merişor, coada-şoricelului, ienupăr sau soc. Bea astfel de ceaiuri de 3 ori pe zi, iar dacă poţi, ar fi indicat imediat după preparare.

De asemenea, pentru rezultate optime, poţi pune în ceai miere în loc de zahăr şi chiar o felie de lămâie (pentru un gust mai plăcut).

Atenţie! Deşi în general se recomandă ca ceaiurile să se bea fierbinţi, medicii spun că o temperatură prea ridicată a ceaiului poate produce uscăciune şi arsuri la nivelul mucoasei (ceea ce favorizează un mediu propice apariţiei bacteriilor). Consumă ceaiul cald, dar nu fierbinte.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here