Cel mai înalt punct de pe Transalpina, semnalizat printr-un panou de informare

14609

Turiștii care tranzitează DN 67 C – Transalpina au posibilitatea de a se fotografia în punctul maxim de altitudine de pe cea mai înaltă și cea mai frumoasă șosea din România. La inițiativa Consiliului Județean Gorj, salvamontiștii din județul nostru au reușit să monteze un panou informativ, bilingv, care semnalizează altitudinea de 2145 metri.

Transalpina sau Drumul Regelui este una dintre cele mai tranzitate șosele din România, fiind și cea mai înaltă. Mulți dintre cei care au ajuns pe DN 67 C au catalogat acest drum ca fiind și cel mai frumos. Autoritățile gorjene se implică în promovarea Transalpinei, iar pentru a veni în sprijinul turiștilor care aleg să viziteze Transalpina, s-a decis semnalizarea corespunzătoare a celui mai înalt punct de pe drum. “Turiștii au posibilitatea de a imortaliza momentul în care au ajuns în punctul maxim de altitudine atins de o șosea în România. Inițiativa aparține Consiliului Județean Gorj, Asociației “Acasă la Brâncuși” și Serviciului Salvamont Gorj. Vă invităm la o fotografie de neuitat într-un cadru natural de excepție oferit de creasta masivului Parâng”, a scris, pe o rețea de socializare, Sabin Cornoiu, șeful Serviciului Salvamont Gorj.
Drumul Regelui atinge în Pasul Urdele altitudinea de 2.145 metri. Iniţial şoseaua a fost construită şi pietruită de germani în timpul Primului Război Mondial, din raţiuni militare, dar a fost foarte puţin folosită. În Perioada Interbelică a fost reconstruită şi dată în folosinţă în 1935, când a fost inaugurată chiar de regele Carol al II-lea, de aici şi denumirea de “Drumul Regelui”. După cel de-al Doilea Război Mondial, când a mai fost folosit şi reabilitat de germani, acest drum nu s-a mai modernizat sub nicio formă până în anul 2009, când a fost demarat proiectul de reabilitare. La ora actuală, pe Transalpina se circulă în condiții de siguranță, circulația rutieră fiind sistată pe parcursul iernii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here