Centru pentru refugiați sirieni la Bumbești-Jiu

Orașul Bumbești-Jiu va fi unul din cele trei noi locații din țară alese de Ministerul de Interne pentru amenajarea unui centru de primire a refugiaților care vin în Europa în special din Siria. Informația a fost confirmată oficial de ministrul de Interne Petre Tobă la audierile din Parlament pe marginea bugetului pe anul viitor, primarul Constantin Bobaru menționând și el că a avut deja primele discuții oficiale pe această temă cu factori decidenți de la București. Viitorul centru pentru primirea transfugilor va fi amenajat în incinta fostei școli de jandarmi din oraș, edilul apreciind că aici ar putea fi cazate câteva sute de persoane, clădirile urmând să fie însă reabilitate pentru a putea deveni funcționale.
Primarul spune că nu a fost consultat de nimeni pe această temă și că este nevoit să asigure buna implementare a deciziei respective, el menționând că refugiații vor veni prin cotele ce vor fi repartizate de Uniunea Europeană țării noastre. Bobaru promovează toleranța și spune că speră ca oamenii din oraș să înțeleagă faptul că refugiații care vor veni aici sunt persoane fugite din calea războiului, lucru cu care sunt de acord și mulți dintre cetățenii din Bumbești-Jiu. Aceștia se întreabă însă dacă nu contează faptul că în oraș există o uzină de armament și dacă printre refugiați nu se pot infiltra și posibili teroriști, ceea ce ar genera probleme de neimaginat la ora aceasta.
“Oricine intră pe internet poate vedea clădirile uzinei pentru că acest lucru e posibil acum. Suntem de acord că vin oameni care fug din calea războiului, dar dacă printre ei sunt și unii care nu ne vor fi prieteni ce vom face? Majoritatea celor care pleacă de acolo și vin în Europa sunt bărbați între 30-40 de ani, care nu au familii. Aici nu găsesc locuri de muncă, nu cunosc limba, vor trebui ajutați cu bani ca să fie întreținuți, e complicată rău de tot”, a spus un localnic, sceptic în privința destinației alese de autoritățile centrale pentru a trimite o parte din refugiații pe care România va trebui să îi primească de anul viitor.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here