CEO a omis să se laude că era şi executat silit, la întocmirea raportului Consiliului de Supraveghere

460

ANAF începuse executarea silită a Complexului Energetic Oltenia în luna iulie a lui 2015, moment în care se întocmise Raportul Consiliului de Supraveghere Asupra Activităţii de Administrare a companiei pe prima jumătate a acestui an, pentru o datorie a societăţii la bugetul statului de peste 24 de miliarde de lei vechi. În mai puţin de o lună şi jumătate de la începerea procedurii de executare silită, CEO reuşeşte însă să se scape de debitul astfel acumulat, achitând, mai exact, 244.219.296 de lei până pe data de 11 august 2015, ieşind astfel de sub procedura de executare impusă de ANAF. Trei săptămâni mai târziu, după ce nu comunicase nimic despre datoria mare spre ANAF, CEO se lăuda pe site-ul propriu, ca răspuns la un material de presă publicat de Gorjeanul, că la data respectivă, adică la începutul lunii septembrie societatea nu avea datorii la bugetul statului. Acum spune acelaşi lucru, negând chiar că a fost vreodată în procedura de începere a executării silite, deşi ar mai fi acumulat, din august până în prezent, la acelaşi capitol, un debit la ANAF de peste 10,7 milioane de lei.

Nu mai este de mult o noutate pentru nimeni că “strategul” Laurenţiu Ciurel, managerul privat al CE Oltenia, încearcă să manipuleze opinia publică promovând pe site-ul companiei fel de fel de răspunsuri, scoase din context, la orice demers al presei ori al unor ONG-uri din judeţ, gen IAIPP, de a trage semnale de alarmă legate de situaţia financiară a celei mai mari societăţi de stat şi a celui mai mare angajator din Gorj. De asta, minciunile ori omisiunile pornite dinspre CEO, scoase întotdeauna, într-un final, la iveală, nu mai şochează, ci arată doar imaginea unor conducători de aici care fac eforturi supraomeneşti de a rămâne, cu orice preţ, pe scaunele pe care le ocupă, de teama că o dată detronaţi vor pleca de acolo cu cătuşe.

CEO nu recunoaşte nimic, nici pus în faţa documentelor oficiale
Cel mai simplu exemplu, care relevă cele de mai sus, este cel legat de debitele companiei la bugetul de stat, pentru care există dovezi indubitabile că acestea au existat până pe data de 11 august 2015, moment în care, timp de o lună, CE Oltenia a purtat stigmatul “executare silită”.
De teama de a-şi pune poalele în cap, CEO a preferat doar să anunţe ieri, pe site-ul companiei, că nu a fost vreodată executat silit, lucru adevărat, nedorind să recunoască că s-a aflat în această situaţie timp de o lună şi jumătate.
De altfel, Gorjeanul a avut o bănuială în acest sens, încă din septembrie, care i-a fost însă confirmată recent, oficial, chiar de către şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj, Marin Ciumag.
raspuns_solicitare_GJANAF, la solicitarea publicaţiei, făcută cu o lună în urmă, a transmis acum, negru pe alb, că CEO a avut datorii mari în prima jumătate a acestui an, pe care le-a plătit însă în urmă cu două luni de zile. Cele mai mari restanţe erau la bugetul asigurărilor sociale, acestea depăşind 14,5 milioane de lei la data de 30 iunie 2015. De asemenea, obligaţiile restante la bugetul de stat erau de 5,7 milioane de lei, la bugetul asigurărilor de sănătate de 4 milioane de lei, iar la bugetul asigurărilor de şomaj de 572 mii lei. Aceste date apar trecute pe site-ul oficial al ANAF, în dreptul societăţii din Gorj scriind că pentru acesta “s-a început procedura de executare silită”, pentru debitele acumulate în prima jumătate a acestui an.

CEO nu a transmis vreo solicitare la ANAF pentru scoaterea din baza de date a datornicilor
Mai exact, CEO a ieşit din procedura de executare silită pe 11 august moment în care şi-a achitat întreaga datorie acumulată în prima jumătate a acestui an. Ca să nu mai apară în tabloul datornicilor trebuia să ceară asta oficial ANAF, lucru pe care CEO nu l-a făcut până în prezent, deşi a blamat faptul că există, “date neactualizate din site-ul ANAF, care nu corespund cu datele din evidenţele fiscale ale companiei”.
Între timp, se pare că, CEO a mai acumulat un debit de 10,7 milioane de lei pe care este somat să-l achite în perioada imediat următoare.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here