Ciocea a câștigat procesul cu ANI!

Și primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, a ieșit învingător în procesul pe care l-a avut cu inspectorii de integritate, după ce aceștia îl declaraseră incompatibil și, teoretic, asta ar fi dus la încetarea mandatului pe care l-a primit anul trecut din partea alegătorilor. Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat acum un verdict final în lupta pe care edilul a dus-o prin instanțe pentru a-și dovedi nevinovăția. Sentința îi este una favorabilă, asta după ce Curtea de Apel Craiova considerase inițial că ANI l-a declarat justificat incompatibil pe primar. Ciocea a reușit să îi convingă pe magistrații instanței supreme de nevinovăția sa, iar acum se bucură de sentința dată la București în favoarea sa.
“Admite recursul declarat de reclamantul Ciocea D. Ion împotriva sentinţei nr. 320/2014 din 17 septembrie 2014 pronunţată de Curtea de Apel Craiova – Secţia contencios administrativ şi fiscal, casează sentinţa recurată şi, rejudecând cauza, admite acţiunea formulată de reclamantul Ciocea D. Ion. Anulează Raportul de evaluare 58696/G/II/11.12.2013 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 4 aprilie 2017”, a decis Înalta Curte. În urmă cu mai bine de trei ani, Ciocea apărea pe o listă cu zeci de primari din județ și din țară care erau catalogați ca incompatibili, între timp cam toți câștigând procesele împotriva ANI. “S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Bustuchin și următoarele calități: reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L. (30 noiembrie 2010 – 27 septembrie 2013); reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. BUSTEDIL PREST S.R.L. (11 iulie 2012 – 30 octombrie 2013)”, anunța ANI la finalul cercetărilor.
Procesul respectiv i-a adus lui Ciocea numai necazuri până acum, în toamna anului trecut el pierzând poziția a doua pe listele cu candidați ai PSD Gorj la Camera Deputaților. Deși organizația l-a susținut, conducerea centrală nu l-a mai trecut pe listă, ulterior Ciocea candidând ca independent pentru un mandat de senator. La vremea respectivă el a părăsit și PSD, dar acum afirmă că este în continuare membru al acestei formațiuni politice în care s-a înscris la începutul anilor 2000. Edilul spune că are mulți prieteni pe care și i-a făcut în partid în acest interval lung de timp și de aceea nici nu s-a orientat spre o eventuală altă formațiune politică în perioada în care a avut neînțelegeri cu colegii săi.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here