CJ Gorj a aprobat preţurile medii la principalele produse agricole

594

În ultima şedinţă din 2016 a Consiliului Judeţean Gorj au fost aprobate preţurile medii pentru anul 2017 la produsele agricole. Potrivit hotărârii CJ Gorj, preţul mediu la grâu şi porumb va fi de 60 de bani pe kilogram, la cartofi – 1 leu, iar la fasole boabe – 5 lei; preţul mediu pe kilogram la ceapă, morcovi, castraveţi şi tomate va fi de 1,5 lei.

Consiliul Judeţean (CJ) Gorj a aprobat, în ultima şedinţă din acest an, preţurile medii pe anul 2017 la principalele produse agricole. De asemenea, a fost aprobat şi preţul mediu al masei verzi. Hotărârea aprobată va fi transmisă Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj şi unităţilor fiscale din subordine, pentru stabilirea impozitelor şi a altor taxe aplicate producătorilor agricoli.
Stabilirea preţurilor este necesară pentru stabilirea veniturilor nete anuale obţinute din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal. De asemenea, a fost supusă aprobării propunerea pentru preţul mediu al masei verzi pentru anul 2017, la nivelul judeţului Gorj, în aplicarea Ordinului comun al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru aprobarea contractelor-cadru de concesiune şi închiriere a suprafeţelor de pajişti aflate în domeniul public/privat al comunelor, oraşelor, respectiv al municipiilor.

Preţurile medii pentru 2017
Conform hotărârii CJ Gorj, preţul mediu la grâu şi porumb va fi de 60 de bani pe kilogram, la cartofi – 1 leu, iar la fasole boabe – 5 lei. De asemenea, preţul mediu pe kilogram la ceapă, morcovi, castraveţi şi tomate va fi de 1,5 lei, la ardei gras – 2 lei/kg, iar la varză – 50 bani/kg. În ceea ce priveşte fructele, preţul pee kilogram a fost stabilit astfel: mere – 2 lei, pere – 2,5 lei, struguri – 1,50 lei, prune – 2 lei, cireşe – 5 lei, căpşune – 4 lei, nuci – 8 lei. De asemenea, preţul litrului de lapte este de 1 leu, mierea – 17 lei, un ou va avea un preţ mediu de 40 de bani, telemeaua de vacă – 11 lei, iar cea de oaie – 12 lei. Carnea tăiată de porcine va avea un preţ mediu de 9 lei, iar cea de pui, bovine şi ovine – 7 lei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here