CJ Gorj a făcut demersuri pentru obținerea de fonduri destinate reabilitării Casei Memoriale Ion Popescu-Voitești

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Gorj a făcut demersurile necesare pentru obținerea de fonduri în vederea reabilitării Casei Memoriale Ion Popescu-Voitești. Astfel, a fost depus un proiect de finanțare la Compania Națională de Investiții (CNI).

Consiliul Judeţean Gorj va aloca fonduri pentru reabilitarea şi punerea în valoare a Casei Memoriale a savantului geolog Ion Popescu-Voiteşti, din comuna Bălăneşti. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, susține că la nivelul Companiei Naţionale de Investiţii există fonduri care sunt alocate în mod special la capitolul Cultură. Prin urmare, investiţia ar putea fi prinsă în bugetul CNI pe anul viitor. Mai mult decât atât, se ia în calcul şi o soluţie de rezervă pentru o finanţare la Ministerul Turismului. Cosmin Popescu susţine că discuţiile sunt avansate pentru primirea de fonduri de la CNI. “Căutam fondurile necesare pentru reabilitarea acestei case de mai multă vreme şi acum mergem pe două variante, dar sunt convins că se va reuşi prin Compania Naţională de Investiţii pentru că au un program destinat culturii“, a declarat Cosmin Mihai Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.
Casa Memorială de la Bălăneşti se află în administrarea Muzeului Judeţean de Istorie din Târgu-Jiu şi este inclusă în circuitul turistic. Imobilul nu a mai fost reabilitat după 1990 şi are nevoie de reparaţii şi de o punere în valoare din punct de vedere turistic. Aici se găsesc inclusiv obiecte personale ale savantului.

Simpozion la UCB Târgu-Jiu
În perioada 17 – 18 noiembrie, Universitatea “Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu-Jiu, în colaborare cu Primăria Bălăneşti şi Muzeul Judeţean de Istorie, organizează un simpozion naţional dedicat lui Ion Popescu-Voiteşti. Manifestările vor avea loc la sediul Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi la Căminul Cultural din comuna gorjeană Bălăneşti. Ion Popescu-Voiteşti a fost un savant şi geolog român originar din Gorj. Acesta s-a născut la Bălăneşti, o comună de lângă municipiul Târgu-Jiu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here