CL Motru a aprobat impunerea taxei pentru comercianți și accesul în oraș a RCS&RDS

În ședința de joi, Consiliul Local(CL) Motru a aprobat, în unanimitate, intrarea în oraș a firmelor de cablu-internet-telefonie, dar și punerea la plată a comercianților, care vor vinde produse alimentare sau nonalimentare la manifestările dedicate Zilelor Orașului ori Zilei Minerului. Ambele proiecte au fost inițiate de primarul Gigel Jianu.

Pentru firmele de telecomunicații, aleșii au stabilit să se achite 10 lei pe stâlp și 5 lei pe metrul liniar, contractele urmând să se încheie pe o durată de 5 ani, primarul Gigel Jianu fiind împuternicit de CL Motru să semneze documentele cu acestea. Prin demersul de joi s-au eliminat orice suspiciuni potrivit cărora consilierii ar fi stopat intrarea concurenței pe acest sector în localitate, știut fiind că Motru are o singură firmă care furnizează aceste servicii populației.
În ce privește taxa impusă comercianților care își vor vinde produsele la evenimente de maximă importanță ale localității, și aici s-a obținut o majoritate de voturi. Totul după ce edilul Gigel Jianu le-a comunicat consilierilor că el ar fi discutat cu afaceriștii locali și toți ar fi fost de acord cu măsura taxării lor, la aceste manifestări. Deși afaceriștii nu și-au susținut punctul de vedere la ședința de CL, ei nefiind prezenți, consilierii au avut încredere în cele spuse de Jianu și au votat proiectul inițiat de acesta în mod favorabil.
De joi înainte, comercianții care vor participa la Zilele Motrului și la Ziua Minerului vor achita 5 lei, respectiv 8 lei pentru fiecare mp ocupat în perimetrul unde se desfășoară manifestările. Venitul astfel obținut se va transfera la bugetul local, taxa urmând să fie încasată de către reprezentanții Primăriei Motru.
Singurele reproșuri aduse edilului în ședință de către majoritatea din CL au avut legătură cu nerespectarea agendei culturale stabilite pentru sărbătorile pascale, în speță fiind vorba despre un târg de produse tradiționale care nu s-a mai organizat.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here