Clubul Rotary Târgu-Jiu promovează alimentația sănătoasă

521

Clubul Rotary Târgu-Jiu împreună cu Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, Direcția de Sănătate Publică a Județului Gorj și Clubul Interact Târgu-Jiu, au organizat luni, 16 octombrie 2017, un eveniment conceput pentru a marca Ziua Mondială a Alimentației.

Peste 150 de țări marchează, pe 16 octombrie, Ziua mondială a alimentației, declarată de Adunarea Generală a ONU, cu scopul creșterii gradului de conștientizare publică asupra problemelor privind alimentația la nivel mondial și consolidarea solidarității în lupta împotriva foametei, a malnutriției și a sărăciei. Aproximativ o treime din totalul produselor alimentare din România ajung anual la coşul de gunoi sau sunt irosite. Absolut fiecare dintre noi iroseşte singur în gospodărie în medie 353 g hrană pe zi.
De cele mai multe ori, cantitatea de mâncare aruncată reprezintă o masă completă. Sunt cifrele pe care le prezintă specialiştii, pentru a conştientiza importanţa datei de 16 octombrie, când este marcată Ziua Mondială a Alimentaţiei. Aceştia atrag atenţia că, în România, risipa de alimente reprezintă o problemă socială majoră.

Stop risipei de alimente!
Risipa de alimente a atins o dimensiune atât de importantă încât poate fi considerată o problemă mondială, care are repercusiuni asupra tuturor verigilor din lanţul de aprovizionare cu alimente, de la comerciant până la consumator.
Cu această ocazie, specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Gorj au prezentat elevilor din clasa a IX-a de la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu principiile unei alimentații sănătoase și modul în care alimentația ne poate influența viața. ,,Apreciem că a fost o acțiune reușită elevii Colegiului Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu fiind interesați de prezentările susținute și apreciind tema aleasă. Cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentaţiei, îndemnăm tinerii la o alimentaţie sănătoasă şi o mai mare atenţie în gestionarea alimentelor”, a declarat Ștefan Ghimiși – președintele Clubului Rotary Târgu-Jiu – la finalul evenimentului.
La sfârșitul prezentărilor fiecare participant a primit câte un măr pentru a sublinia rolul fructelor într-o alimentație sănătoasă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here