Comunicat PNL Gorj

334

CCR a admis, astăzi, sesizarea PNL privind unele articole din Legea care modifică OUG referitoare la guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Încă de la data adoptării modificărilor, PNL  a susţinut că PSD vrea să readucă sub controlul său companiile de stat.

La vremea respectivă, președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a declarat , în plenul Camerei Deputaților, că „PNL a votat împotriva acestui act normativ pentru că readuce România la situaţia în care toate companiile de stat şi cele pentru care s-a început procedura pentru management privat vor reveni sub controlul PSD”, iar această măsură va determina înregistrarea de pierderi sau chiar insolvența companiilor care nu vor mai fi conduse de specialiști, ci de politicieni.

Curtea a statuat , astăzi, că PNL are dreptate și că modificările aduse ordonanței, în iunie anul trecut, sunt neconstituţionale. Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a precizat, după pronunțarea magistraților de la CCR, că acum conducerea Complexului Energetic Oltenia nu va mai putea fi supusă oficial factorului politic, în speță celor două partide aflate la guvernare, PSD și ALDE.   ”Conducerea CE Oltenia va fi în continuare selectată în baza OUG 109/2011 a guvernanței corporative și nu va fi politică, așa cum spera alianța PSD-ALDE.  Noi, cei din Gorj, știm însă că CE Oltenia nu a scăpat de presiunea politică și vedem cum PSD și ALDE dau târcoale directorului companiei, dar decizia CCR de astăzi este esențială, pentru că PSD-ALDE a încercat oficializarea acestui tip de comportament, de supunere politică a unei companii de stat.”, a declarant Dan Vîlceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!