Concurs pentru persoanele cu dizabilități, la Suseni

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, în colaborare cu Primăria comunei Runcu, a organizat Competiția sportivă pentru persoanele cu dizabilități ”Cupa Susenilor”, ediția a VIII–a. La concurs au participat persoane din mai multe județe.

Persoane cu handicap din județele Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea au participat la ediția a VIII–a a Competiției sportive pentru persoanele cu dizabilități ”Cupa Susenilor”, care s-a desfășurat în perioada 14-15 mai 2018, la sediul Complexului de Îngrijire și Asistență Suseni, din comuna Runcu. Chiar dacă vremea nu a fost deloc prietenoasă, ploaia nu a stricat planurile organizatorilor și nici nu a tăiat elanul participanților. Probele competiției s-au desfășurat în spații acoperite, astfel că au fost asigurate condițiile necesare pentru o bună desfășurare a evenimentului. “Este o competiție sportivă pentru persoanele cu dizabilități. Prin acest eveniment, ne propunem să promovăm o imagine pozitivă a persoanelor cu dizabilități, precum și să combatem percepțiile stereotipice cu privire la această categorie de persoane; avem 137 de competitori, dintre care 48 sunt din județele Olt, Mehedinți și Vâlcea”, a declarat Laurențiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj.

Probe sportive diverse pentru persoanele cu dizabilități
Competiția sportivă pentru persoanele cu dizabilități ”Cupa Susenilor” vizează dezvoltarea spiritului sportiv în viața beneficiarilor de servicii sociale, fiind unul dintre demersurile D.G.A.S.P.C. Gorj inițiate în scopul promovării unei imagini pozitive a persoanelor cu dizabilități, cât și pentru combaterea percepțiilor stereotipice cu privire la acestea.Probele din cadrul competiției sportive s-au desfășurat marți, 15 mai 2018, începând cu ora 09.00 și au constatat în: alergare normală, aruncarea mingii de baschet la coș, tenis de masă, alergare cu căruciorul cu rotile 30 m, aruncare cu cercul, șah și table. Câștigătorii au primit diplome, cupe și medalii. Pentru crearea unui ambient plăcut, în completarea competiției sportive, Ansamblul Folcloric ”Cheile Oltețului” al comunei Polovragi și Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” au susținut câteva momente de dansuri și obiceiuri gorjenești.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here