Condamnate pentru indemnizații de șomaj luate ilegal

Mai multe gorjence au aflat, ieri, sentința pe care au dispus-o magistrații într-un dosar penal în care au fost trimise în judecată pentru că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu zeci de mii de lei prin încasarea unor ajutoare de șomaj nemeritate. Femeile au avut parte de condamnări care nu le trimit în spatele gratiilor, asta după ce s-au angajat că returnează banii și, astfel, dispare prejudiciul. Acestea au recunoscut acuzațiile ce le-au fost aduse și, ca urmare, au beneficiat de clemența legii. Irina Rușeț a primit o condamnare de 2 ani și 3 luni, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani și 3 luni, timp în care trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare. Următoarea pe listă este Mioara Oțelea, cu o pedeapsă de 2 ani, a cărei executare a fost suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani. Aceeași pedeapsă este valabilă și pentru Maria Popescu, Eugenia Pasăre, Eugenia Pâslea și Maria Râcea. Singurul bărbat din dosar, Vasile Gurițoiu, a fost și el condamnat tot la 2 ani cu un termen de încercare de 4 ani. Toate persoanele implicate în dosar sunt obligate să despăgubească AJOFM Gorj cu sumele de bani pe care le-au încasat ilegal, instanța dispunând acum inclusiv anularea falsurilor în baza cărora cu aproape un deceniu în urmă le-au fost plătite ajutoare de șomaj ilegal.
„Obligă pe inculpata Ruşeţ Irina la despăgubiri civile în sumă de 18538 lei reprezentând subvenţii încasate în baza Legii nr. 76/2002 şi a Legii nr.116/2002. Obligă pe inculpata Oţelea Mioara la despăgubiri civile în sumă de 10806 lei reprezentând indemnizaţii de şomaj efectiv primite. Obligă pe inculpatul Guriţoiu Vasile la despăgubiri civile în sumă de 7265 lei reprezentând indemnizaţii de şomaj efectiv primite. Obligă pe inculpata Pîslea Eugenia la despăgubiri civile în sumă de 7.813 lei reprezentând indemnizaţii de şomaj efectiv primite… Obligă pe inculpata Rîcea Maria la despăgubiri civile în sumă de 7.234 lei reprezentând indemnizaţii de şomaj efectiv primite. Obligă pe inculpata Păsărescu Eugenia la despăgubiri civile în sumă de 11.808 lei reprezentând indemnizaţii de şomaj efectiv primite. Obligă pe inculpata Popescu Maria la despăgubiri civile în sumă de 12.406 lei reprezentând indemnizaţii de şomaj efectiv primite. Constată că inculpaţii Pîslea Eugenia, Oţelea Mioara , Guriţoiu Vasile şi Rîcea Maria au semnat cu partea civilă AJOFM Gorj angajamente de plată privind achitarea prejudiciilor în rate lunare de câte 200 lei”, se arată în decizia magistraților gorjeni.
Inculpatele trebuie să mai suporte și câte 600 de lei cheltuieli de judecată către statul român. Sentința de acum nu este definitivă, putând fi contestată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here