Conducere nouă la Spitalul Orăşenesc Novaci

1990

Începând cu 1 mai, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci este pediatra Bianca Tănase, fostul director medical al unităţii. Numirea sa vine ca urmare a pensionării Eufimiei Dumitrescu. Totodată, unitatea spitalicească din Novaci are şi un nou director medical, această funcţie fiind preluată de Camelia Lăcătuşu, medic primar Medicină Internă.

Spitalul Orăşenesc Novaci are o nouă conducere. Bianca Tănase a fost numită manager interimar, lăsându-i postul de director medical colegei sale de la Medicină Internă, Camelia Lăcătuşu. „Am fost numită manager interimar la propunerea Primăriei Novaci şi cu acordul doamnei manager Dumitrescu. Ca manager interimar şi ca medic, gândurile mele sunt în primul rând să obţinem contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate şi pregătirea acreditării, care este un proces foarte lung şi foarte greu. Sperăm să facem faţă. Lucrez în spital de aproape 8 ani; am fost adusă în spital ca medic specialist pediatru, am devenit  medic primar, apoi medic şef de secţie şi de un an sunt director medical. În locul meu, pe postul de director medical, propunerea este doctoriţa Lăcătuşu, care este medic primar Medicină Internă”, a declarat Bianca Tănase, manager interimar Spitalul Orăşenesc Novaci.
Despre noua echipă managerială a unităţii medicale novăcene, fostul manager are numai cuvinte de laudă şi are încredere că se va descurca în privinţa gestionării activităţii spitalului. „Sper să se descurce, pentru că am avut-o eu director medical şi chiar am discutat şi am stabilit că dacă mai este necesar sprijinul meu, îl acord cu plăcere. Mie îmi pasă de acest spital pentru că toată activitatea mea profesională a fost desfăşurată aici. Am depus şi muncă şi sănătate, concediile de odihnă nu au fost mai mult de zece zile pe an; a trebuit să fiu întotdeauna în unitate pentru că nu se poate altfel”, a menţionat Eufimia Dumitrescu, fostul manager al Spitalului Orăşenesc Novaci.

Bilanţ după 40 de ani de activitate
Eufimia DumitrescuÎntreaga activitate profesională a Eufimiei Dumitrecu s-a desfăşurat în cadrul Spitalului Orăşenesc Novaci. Cu ocazia pensionării sale, aceasta a făcut şi un scurt bilanţ. „Am făcut un bilanţ cu ocazia pensionării mele la data de 1 mai 2014. Îmi doresc să relatez în ce a constat activitatea mea ca manager al acestui spital, având în vedere faptul că am avut două mandate de manager, dar vreau să spun că toată activitatea mea de 40 de ani a fost la acest spital. M-am angajat ca registrator medical, după aceea am ajuns planificator, apoi contabil, contabil-şef, director financiar-contabil, manager. Activitatea de manager mă şi duce spre pensionare. Am început cu un program de dezvoltare, pe care mi l-am făcut în primul an, începând de la împrejmuirea spitalului şi terminând cu tot ceea ce se vede la ora actuală în acest spital”, a spus Eufimia Dumitrescu.
Cât priveşte modernizarea spitalului, fostul manager spune că am făcut izolarea termică a acestuia; a rezolvat problema centralei termice, a modernizat toate secţiile şi compartimentele spitalului. „Am rezolvat problema Laboratorului de Analize Medicale, Radiologie, Bloc Alimentar, Spălătorie, Farmacia Spitalului. Toate aceste compartimente ale unităţii noastre au fost nu numai modernizate, dar şi dotate cu tot ceea ce înseamnă desfăşurarea unei bune activităţi şi, bineînţeles, toate acestea pentru asigurarea unui climat corespunzător pentru pacienţi, în primul rând, dar şi pentru salariaţii unităţii noastre. În paralel, am dotat spitalul cu tot ceea ce este necesar în materie de aparatură de înaltă performanţă; la ora actuală, spitalul este dotat pe specialităţile pe care le are cu tot ceea ce înseamnă aparatură pentru desfăşurarea în bune condiţii a actului medical”, a menţionat fostul manager al Spitalului Orăşenesc Novaci.
De asemenea, la ceas de bilanţ, Eufimia Dumitrescu a amintit şi de crearea Compartimentului de Ortopedie şi unui cabinet, mărind astfel structura spitalului cu acest compartiment.

Urmărirea bugetului, o prioritate
Picture 073Eufimia Dumitrescu a declarat că a făcut „tot ceea ce înseamnă urmărirea bugetului spitalului şi monitorizarea în permanenţă a cheltuielii de personal, pentru că unităţile sanitare nu au voie să depăşească ponderea cheltuielilor de personal peste 70%. Ne-am luat măsuri pentru angajarea unui alt personal pe posturile de unde s-au făcut pensionări; am făcut de aşa manieră încât personalul să fie la limita minimă, astfel încât să ne putem încadra în ponderea cheltuielii de personal şi să putem să acordăm toate drepturile salariale, inclusiv tichetele de masă. Am făcut toate acestea, întrucât în spital lucrează un număr de 124 de salariaţi şi personalul medical mediu este locatar al oraşului Novaci şi nu avea posibilitatea să mai meargă să mai lucreze în alte localităţi. Ca atare, am luptat cu tot ce s-a putut ca acest spital să existe”.
Pentru acreditarea spitalului s-a apelat la serviciile unei firme, după cum confirmă Eufimia Dumitrescu: „am angajat o firmă de consultanţă care deja a făcut vizite la spitalul nostru pentru a putea obţine acreditarea, care este foarte greoaie şi impune foarte multe cerinţe, acreditare care va avea loc în trimestrul III al acestui an”.

Excedent bugetar de 7 miliarde
La ora actuală, Spitalul Orăşenesc Novaci deţine medicamente necesare, astfel încât bolnavii să nu cumpere nimic din afara spitalului. De asemenea, furnizorii sunt achitaţi, iar la pensionarea Eufimiei Dumitrescu, unitatea rămâne şi cu un excedent bugetar. „Spitalul Novaci, sub conducerea mea, nu a avut niciodată datorii şi la fel rămâne şi acum; nu sunt furnizori neachitaţi, dimpotrivă, spitalul rămâne cu un disponibil, un excedent bugetar în cont de aproape 7 miliarde lei vechi. Sper din tot sufletul ca managerul care va urma să menţionă tot ceea ce s-a făcut în Spitalul Novaci şi dacă este posibil să se şi dezvolte ar fi ideal”, confirmă fostul manager, Eufimia Dumitrescu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here