Conferinţă de final de an la Primăria Târgu-Jiu

Sfârşitul anului 2015 a fost marcat, ieri, la Primăria Municipiului Târgu-Jiu, în cadrul ultimei conferinţe de presă din anul curent. Colindători de la Şcoala Populară de Artă au călcat pragul administraţiei locale târgujiene pentru a-i colinda pe reprezentanţii mass-media.

Primăria Târgu-Jiu a organizat ieri ultima conferinţă de presă din anul 2015. În cadrul acesteia, edilul Florin Cârciumaru a amintit despre măsurile ce se iau în aceste zile premergătoare sărbătorilor de iarnă la nivel de municipiu din punct de vedere al siguranţei circulaţiei: “Legat de ordinea publică pot spune că ne-am întâlnit cu Jandarmeria, cu Poliţia, cu Poliţia Locală şi am discutat şi am stabilit un plan de acţiune pentru tot ce înseamnă ordine publică în această perioadă, premergătoare sărbătorilor de iarnă. Am discutat despre ce înseamnă supravegherea şi fluidizarea circulaţiei la nivel de municipiu şi, separat, am discutat cu celelalte instituţii care sunt implicate în a supraveghea aprovizionarea cu diferite produse alimentare a populaţiei din municipiul Târgu-Jiu.
S-a discutat cu instituţiile respective, s-a stabilit un plan de măsuri; ţinând cont de experienţa anilor trecuţi, eu consider că nu vor fi probleme şi că toate instituţiile, prin salariaţii pe care îi au, se vor implica în a asigura o funcţionare corespunzătoare a tuturor activităţilor din această perioadă. În această perioadă, în mod special de luni, toată atenţia noastră va fi concentrată spre zonele aglomerate de unde populaţia se aprovizionează, ne-am luat măsuri pe această linie ca în jurul centrelor comerciale să fluidizăm circulaţia, şi în zona Litovoi unde se comercializează brazii şi păsările, în zona Pieţelor Centrală şi 9 Mai”.

colindatori2015, an bogat în investiţii
Cu această ocazie, municipalitatea a tras linie şi a concretizat că anul 2015 a fost unul bogat în realizări pe plan local. “Anul 2015 din punct de vedere al activităţii la nivel de primărie a fost un an bun, am avut destule realizări, a fost anul în care am pornit la drum proiecte majore care se vor finaliza în anii 2016-2017. Cred că cel mai important dintre toate rămâne cel legat de modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Târgu-Jiu, a staţiilor de epurare, a celei de tratare. Se cunosc şi proiectele legate de modernizarea şi extinderea Stadionului şi a Sălii Sporturilor, modernizarea sălii de sport de la Colegiul Economic; acestea sunt proiecte care au pornit în 2015 şi vor fi finalizate în anii următori. Am pornit un proiect foarte mare cu finalizare în viitor, fiind vorba despre modernizarea Căii Eroilor, un proiect la care se lucrează de către cel mai bine cotat arhitect la ora actuală din România”, a declarat Cârciumaru.
Anul 2016 se anunţă a fi unul la fel de fructuos în investiţii, prioritare fiind obţinerea de fonduri europene pentru lucrări de investiţii ce vizează modernizarea transportului în comun, a Căii Eroilor. De asemenea, anul viitor vor fi construite noi locuinţe de tip ANL pentru tineri, iar alte două blocuri de locuinţe sociale vor fi finalizate la Târgu-Jiu. “Cel mai important proiect de anul viitor este legat de pregătirea proiectelor europene şi aici intră Calea Eroilor, modernizarea transportului în comun şi apoi lucrările de Stadion, Sala sporturilor şi sala de sport de la Liceul Economic unde şi acolo s-a ţinut licitaţia, sala de sport de la Şcoala nr. 1, un zid la Preajba acolo unde avem o alunecare de teren, locuinţele sociale care se vor finaliza la anul. De asemenea, amintesc că în această perioadă se derulează licitaţia pentru două blocuri de locuinţe tip ANL din zona Narciselor”, a adăugat primarul municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here