Conferință de presă la IPJ Gorj: Anunțul făcut de polițiști

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au organizat astăzi, la sediul instituției, o conferință de presă susținută de adjuncții șefului instituției, Decebal Drăghiea. Comisarul șef de Poliție Ion Frățilescu a prezentat activitatea  IPJ Gorj, în primele două luni ale anului 2018. ”În cele două luni decurse în anul 2018, situația operativă este sub control la nivelul Inspectoratului de Poliție al județului Gorj. Asigurăm un climat de ordine și siguranță publică în mediul stradal, în unitățile de învățământ, unde trebuie să asigurăm și reușim un climat de normalitate și o siguranță a traficului rutier. Vizavi de criminalitatea sesizată, în primele două luni înregistrăm o scădere a infracționalității sesizate cu 4,67 %, adică am înregistrat un număr de 1346 de infracțiuni, față de 1412 în anul 2017, un minus de 66 de infracțiuni. O scădere semnificativă o înregistrăm la infracțiunile contra persoanei și contra patrimoniului, aici au fost sesizate 754 de infracțiuni, cu 69 mai puține decât în anul precedent. Ca și mediu de comitere, în mediul urban înregistrăm un număr de 706 infracțiuni, iar în mediul rural un număr de 640 de infracțiuni, constatăm o scădere a infracționalității sesizate în mediul rural”, a declarat Ion Frățilescu.

Acesta a mai precizat că, în aceeași perioadă, a fost înregistrată o creștere a infracțiunilor constatate din oficiu.  ”Aici putem observa o implicare directă a structurilor de Poliție, a lucrătorilor din mediul operativ. Am constatat 278 de infracțiuni în anul 2017 și 321 de infracțiuni în 2018. Sunt infracțiuni la regimul circulației, pe drumurile publice, infracțiuni de furt și infracțiuni în domeniul silvic. La infracțiuni la regimul circulației avem 110 infracțiuni constatate, 29 infracțiuni de furt, 27 infracțiuni în domeniul silvic”, a mai spus adjunctul șefului IPJ Gorj, Ion Frățilescu.

Potrivit bilanțului prezwentat astăzi, la infracționalitatea stradală a fost înregistrată o creștere, după ce minorul de 16 ani de la Constanța, aflat în prezent în arestul IPJ Gorj, a spart într-o singură noapte mai multe autoturisme Dacia Logan, parcate pe raza municipiului Târgu-Jiu.

Avem o ușoară creștere la infracționalitatea stradală. În primele două luni au fost înregistrate 46 de infracțiuni stradale. Avem o ușoară creștere,  în luna februarie am avut sesizate 17 infracțiuni stradale comise în aceeași noapte de către un tânăr de 16 ani, un minor, venit din județul Constanța, în trecere prin județul Gorj, într-un anumit cartier din zona Gării a forțat încuietori la 17 autoturisme Dacia Logan. S-au făcut cercetări de specialitate, investigații și a fost identificat autorul infracțiunilor. În acest moment este arestat preventiv, în mare parte nu au fost create pagube, pentru că el căuta valori în cele 17 mașini, doar pagubele suferite de proprietarii mașinilor prin distrugerea încuietorilor. De aici și creșterea semnificativă, pentru că situația a fost ținută sub control  și nu au fost infracțiuni de mare violență în mediul stradal”, a încheiat Ion Frățilescu.

La conferința de presă au participat și Daniel Fețanu,  adjunctul șefului IPJ Gorj, Decebal Davidoiu, șeful Serviciului Rutier Gorj, Lucian Brâncuș, șeful Serviciului de Ordine Publică, Viorel Savu, șeful Serviciului de Investigații Criminale și Gheorghe Zglobiu, șeful Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here