Continuă să crească numărul deceselor cauzate de rujeolă

Numărul deceselor cauzate de rujeolă raportate până vineri a ajuns la 35, potrivit site-ului Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Situația deceselor este: nouă în județul Timiș, șapte în Dolj, șase în Arad, trei în Caraș Severin și câte unul în Bihor, Brașov, Călărași, Cluj, Neamț, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și București. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces în județul Gorj.

Rujeola sau pojarul este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), afecțiunea este mortală. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până vineri este de 9.670. Numărul deceselor cauzate de rujeolă raportate până vineri a ajuns la 35, în judeţul Gorj, fiind evidenţiate în total 157 de îmbolnăviri cu rujeolă, fără a fi întregistrat vreun caz nou, în ultima săptămână și fără niciun deces, din fericire.

Epidemie la nivel național
Începând de anul trecut, România se confruntă cu o epidemie de rujeolă, care a afectat în special copiii cu vârste de până la 4 ani, situație generată de scăderea ratei de vaccinare în cazul imunizării împotriva rujeolei, rubeolei, oreionului. Proiectul de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România a fost adoptat, miercurea trecută, de Guvern.
Proiectul a fost transmis Parlamentului spre dezbatere și adoptare. Actul normativ ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018.
Vaccinul împotriva rujeolei, sau pojarului protejează copiii împotriva acestei boli. În România, potrivit statisticilor, 9 din 10 părinți își vaccinează copiii.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here