Contracte de minim 100.000 euro pentru primarii din Gorj

Primarii din Gorj au primit, ieri, informații, direct de la reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest (ADRSV) Oltenia, în legătură cu investițiile ce pot fi finanţate prin Axa 10 a Programului Operaţional Regional (POR) – Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, valoarea totală a fondurilor alocate fiind de circa 31,29 milioane euro.

De altfel, în cadrul Axei 10 a POR se finanţează infrastructura educaţională pornind de la învăţământul preşcolar şi antepreşcolar, învăţământul obligatoriu – clasele I-VIII şi învăţământul profesional şi tehnic. “Programul Operaţional Regional are 12 axe prioritare.
Astăzi (marţi – n.r.) am fost prezenţi la Târgu-Jiu pentru a prezenta în faţa autorităţilor publice locale investiţiile care pot fi finanţate prin Axa 10 a POR.
Se finanţează infrastructură educaţională pornind de la învăţământ preşcolar şi antepreşcolar, învăţământ obligatoriu clasele I-VIII şi învăţământ profesional şi tehnic şi este o prioritate de investiţii dedicată învăţământului universitar.
Sesiunea de depunere este între 4 ianuarie – 4 mai, valoarea totală a alocării la nivel regional pe această axă este de 31,29 milioane euro.
Selectarea proiectelor este de tipul primul venit, primul evaluat, deci cei care vor depune înainte proiecte nu vor aştepta să se încheie apelul de proiecte, vor intra în evaluare proiectele pe care le depun.
Condiţia este ca proiectul să întrunească cel puţin 60 de puncte. Grila de evaluare pentru proiecte se găseşte în pachetul informativ”, a declarat Marilena Alecu, şefului Departamentului de Politici Regionale al ADRSV Oltenia.

7700 euro pentru fiecare elev
La fel ca în cazul altor axe ale POR, condiţiile de eligibilitate sunt asemănătoare, în primul rând, trebuind să se ţină cont de proprietatea asupra infrastructurii pe care autorităţile o vor reabilitată, să se obţină avizele necesare pentru îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate, fiind nevoie ca unul dintre avize să fie obţinut de Ministerul Educaţiei astfel încât activitatea educaţională să nu se restrângă.
“Suma minimă a unui proiect este de 100.000 euro şi valoarea maximă depinde de numărul de elevi, considerându-se circa 7.700 euro pe fiecare elev”, le-a spus edililor din Gorj, în cadrul seminarului de la Prefectură, reprezentanta ADRSV.
În cadrul acestei sesiuni pot depune proiecte unităţile administrativ-teritoriale, dar şi instituţii ale administraţiei publice locale aflate în subordinea sau coordonarea autorităţilor publice locale.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here