Copiii gorjeni, ajutaţi “să crească mari”

copiiÎncepând din această săptămână, mai mulţi copii din judeţul nostru vor lua parte la un proiect social organizat de către Asociaţia Vasiliada. Astfel, două organizaţii din Gorj au aderat la proiectul „Să creşti mare!” care îi are în vedere pe copiii care prezintă risc de marginalizare socială. Aceştia vor fi ajutaţi să crească într-un mod armonios şi într-un mediu normal.

Potrivit unui comunicat de presă din partea Asociaţiei Vasiliada, în cadrul proiectului, care a început în luna ianuarie a acestui an, au fost dezvoltate şi testate, până acum, „metode şi tehnici pentru întărirea abilităţilor de viaţă pentru copiii care prezintă risc de marginalizare socială”.

Aceste metode au avut la bază concepte specifice educaţiei prin aventură dar şi arta terapiei. Echipa de specialişti din cadrul acestui proiect au selectat, în cele din urmă, 10 ONG-uri din mediul rural, printre care şi Asociaţia “Sfânta treime” – Strâmba Jiu şi Fundaţia “Tismana”. Acestora le-a fost oferit un program de instruire şi consultanţă, pregătind membrii lor să poată desfăşura, la rândul lor, programe care să îi ajute pe copii şi tineri să îşi dezvolte abilităţi de viaţă.

Micuţii învaţă să fie responsabili

În acest proiect, pe lângă cele 10 ONG-uri şi cele 10 şcoli din mediul rural, mai sunt implicate şi două Centre de zi ale Asociaţiei Vasiliada. Proiectele sociale propriu-zise, care se vor desfăşura în şcoli, vor debuta în această primă săptămână a lunii noiembrie. Organizarea şi implementarea acestora se vor face cu sprijinul financiar al Asociaţiei Vasiliada, la care se vor adăuga şi câteva contribuţii locale. “Pe parcursul acestei săptămâni ONG-urile şi şcolile partenere vor derula acţiuni precum reabilitarea unor fântâni cu apă potabilă din comunitate, renovarea şi igienizarea unor săli de clasă, construirea unor bănci în curtea şcolii,etc.”, au declarat reprezentanţi ai asociaţiei organizatoare. Copiii implicaţi în aceste proiecte vor învăţa, astfel, să fie responsabili şi vor vedea ce înseamnă să realizezi ceva bun pentru comunitate.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here