Cosmin Popescu, despre podul de la Turcinești: “În maximum o lună de zile sper că se va circula, cu restricţii de tonaj, până în 3,5 tone”

Podul de la Turcinești, de peste râul Jiu, afectat de precipitațiile abundente din aprilie, va fi circulabil în octombrie. O spune chiar preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Cosmin Popescu.

“Am solicitat oferte la trei firme, după care am încheiat contractul. A durat mult proiectarea, a durat 30 de zile, pentru că au fost lucrări ample, să vadă exact ce se întâmplă la pilele care erau în pericol să se prăbuşească. Suntem în contract, avem contractul încheiat la începutul lunii iulie şi în luna noiembrie expiră. Cred că ne vom încadra, având în vedere discuţiile cu constructorul, cu proiectantul, suntem în grafic” a spus, ieri, președintele CJ Gorj. “Sperăm ca în cel mai scurt timp să reluăm circulaţia pietonală şi auto cu autoturismele mici. În maximum o lună de zile sper că se va circula, cu restricţii de tonaj, până în 3,5 tone”, a mai precizat Cosmin Popescu. Lucrarea este efectuată de Întreprinderea Drumuri şi Poduri (IDP), iar suma alocată pentru reabilitarea podului, care are o vechime de aproximativ 50 de ani, este de 9 milioane de lei, banii provenind din fondul de intervenţii la dispoziţia Guvernului. Valoarea contractului este de 7,8 milioane cu TVA, restul sumei urmând să fie restituită Guvernului.

Teamă de viitură
“Există pericolul ca în momentul când în amonte, la Petroşani, zona de pe defileu, sunt precipitaţii abundente, să vină o viitură, pe care o putem monitoriza numai la ieşirea din Bumbeşti-Jiu. Pe 25 iulie, au fost nişte ploi torenţiale, era un utilaj care executa nişte lucrări, era poziţionat la pila numărul 4, era asigurat, nu a existat niciun pericol în acel eveniment. Am trecut de emoţiile că ne va surprinde o viitură în timp ce efectuam aceste lucrări, acum s-a consolidat”, a declarat directorul IDP, Marius Florică. Directorul tehnic al IDP Gorj, Marius Bănică, a precizat că lucrarea iniţială a fost efectuată defectuos, fundaţiile fiind destul de sus şi neajungând la o cotă adâncă, lucruri care au dus la pierderea stabilităţii unuia dintre piloni.
În zonă a fost construit, provizoriu, un pod pietonal, însă cetăţenii care circulă cu maşina trebuie să ocolească zeci de kilometri.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here