Craiova termină turul pe podium!

Universitatea Craiova s-a impus în ultimul meci din prima parte a sezonului regular, 0-2 pe terenul echipei ACS Poli Timişoara. Oaspeţii au fost superiori bănăţenilor, cei din urmă mizând din nou pe varianta Şeroni în ofensivă, în lipsa unui atacant veritabil. Martic a înscris primul gol în alb-albastru în minutul 27, după o centrare excelentă venită de la Băluţă. Meciul s-a aprins în minutul 33, când Țigănașu a văzut cartonaşul roşu după o intrare criminală la Mitriţă, primul fiind în postură de ultim apărator. Din păcate, mijlocaşul Craiovei nu a mai putut continua jocul, şi a căutat să-şi facă singur dreptate în pauza meciului, fiind eliminat de Istvan Kovacs după o altercaţie pe tunel. Partida nu a fost simplă pentru olteni nici în superioritate numerică. Vizitatorii s-au întrecut în ratări, dar, în cele din urmă, Burlacu i-a liniştit pe fani printr-un gol cu capul (`89), după o combinaţie Băluţă-Bancu. După 13 meciuri, Universitatea are o medie de 2 puncte pe joc, şi a bifat o singură înfrângere.

Mangia vrea îmbunătăţiri
Fericit pentru victorie, dar îngrijorat de maniera în care a fost obţinută. Asta a lăsat să se înţeleagă antrenorul “juveţilor”, Devis Mangia, după meci. “Este un teren dificil la Timișoara. Trebuia să fim mai atenți și să închidem meciul mai devreme. A fost un cartonaș roșu just pentru Țigănașu, dar eu l-am pierdut pe Mitriță pentru un contact foarte puternic și apoi a primit și cartonașul roșu, un lucru nedorit de mine. Nu am văzut nimic din cele petrecute pe tunel, trebuie să întreb colaboratorii ce s-a întâmplat. În privința ratărilor, este o situație care se repetă, așa cum a fost cu Sepsi și Mediaș. Trebuie să ne îmbunătățim jocul”, a admis italianul. “Ne așteptam la un meci greu, pentru că ei joacă bine pe teren propriu. Am știut cum să abordăm partida de la început, ne-am creat foarte multe ocazii, am marcat de două ori și eu zic că este o victorie meritată, dar putea fi și la un scor mai mare. Suntem pe un drum foarte bun și sper să continuăm așa”, a declarat căpitanul Universităţii, Alex Băluţă. Folosit titular în acest meci, tânărul Andrei Burlacu s-a dovedit, încă o dată, decisiv. “Este o victorie muncită, am luptat din primul minut ca o echipă. Mister a mizat pe mine în această seară și mă bucur că am putut să-mi ajut echipa cu o evoluție bună și cu gol marcat. Noi nu ne-am concentrat pe acea eliminare, am încercat să ne facem jocul cât mai bine, am vrut să punem în practică ceea ce am exersat la antrenamente în această săptămână și se pare că ne-a ieșit”, a spus noua perlă a “Ştiinţei”. “Craiova a fost mai bună și putea să câștige la scor. E greu când n-ai atacant și jucători de bază. Am avut un atacant de conjunctură, pe Șeroni, care nu a avut nicio șansă să le pună probleme. Am jucat slab și când am fost în egalitate numerică”, a recunoscut antrenorul bănăţenilor, Ionuţ Popa.

ACS Poli Timişoara – Universitatea Craiova: 0-2 (0-1)
Poli Timișoara: Curileac – Crețu, Bocșan, Melinte, Țigănașu – Artean, Vașvari – Munteanu, Curjuric (`58, Doman), Bîrnoi – Șeroni (`69, Ciucur). Antrenor: Ionuț Popa.
Universitatea Craiova: Calancea – Datkovic, Kelic, Ferreira – Martic (`78, Dimitrov), Zlatinski, Mateiu, Bancu – Mitriță (`45+1, Gustavo), Băluță (`90+2, Bărbuț), Burlacu. Antrenor: Devis Mangia.
Cartonașe galbene: Șeroni `59, Crețu `59, Doman `63 / Datkovic `18, Burlacu `84, Gustavo `90+1.
Cartonașe roșii: Țigănașu `33 / Mitriță `45.
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Valentin Avram, Mircea Mihail Grigoriu; Florin Ovidiu Mazilu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here