CRĂIŢELE, nu doar frumoase, ci şi foarte bune pentru organism

1171
PaquesauNord 014Plantă cunoscută de toţi, este cultivată mai mult în scop ornamental în diferite forme, în parcuri şi grădini şi chiar în balcoane. Se cultivă şi pentru scopuri medicinale.
Această plantă produce o creştere a vitezei de adaptare şi ameliorează sensibilitatea vizuală a ochiului normal, acţiune favorabilă şi în miopie, în formele neevoluate de retinită pigmentară şi în hemeralopie.
S-a mai stabilit că aceasta scade permeabilitatea capilarelor şi are acţiune antispastică şi hipotensivă. Nu influenţează excitabilitatea miocardului.

Principalul component din uleiul esenţial, tagetona, poate fi dăunător organismului uman şi poate produce dermatite. De aceea, uleiul esenţial trebuie bine dozat şi utilizat numai în produse farmaceutice.
Datorită componentelor din uleiul volatil al flavonoizilor cverceta-getinei, patuletinei şi în special al helenienei (substanţe ce intră în compoziţia chimică a Crăiţelor), produsele fitoterapeutice din această specie sunt indicate în corectarea vederii nocturne deficitare a ochiului normal şi miop, în hemeralopie (acuitate vizuală deficitară) şi ca adjuvant în retinita pigmentară. Uleiul diluat poate fi folosit extern, în inflamaţii şi infecţii fungice.
Infuzie de Crăiţe binefăcătoare pentru vedere
În amestec cu frunze de afin, fructe de cătină, soia, varză, salată (toate în proporţii egale) Crăiţele, în proporţie de 20%, pot fi utilizate în infuzia obţinută dintr-o lingură de plante la o cană cu apă; se beau 2 căni pe zi.
Respectând indicaţiile din prospecte şi cele prezentate la prepararea infuziei, nu prezintă efecte adverse.
Sorin MILCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here