Cu chiu, cu vai, Romanescu a primit ”girul” consilierilor locali să recupereze prejudiciile din raportul ANAF

605

Vineri, 18 august, o bună parte dintre consilierii municipali au participat la ședința extraordinară convocată de primarul de Târgu-Jiu, Marcel Romanescu. Deși ședința s-a derulat în totalitate cu garda sus ținută de consilierii PSD, proiectul de hotărâre prin care edilul îi informa cu privire la măsurile ce vor fi luate asupra fostului primar Florin Cârciumaru și a câtorva șefi din Primăria Târgu-Jiu, a trecut și a fost adoptat de 14 din cei 18 consilieri prezenți.

Prima ședință de Consiliu Local cu scântei cu Marcel Romanescu în calitate de primar, a avut loc chiar vineri. Evenimentul a fost unul de tip agresiv, cu fraze rostite pe tonuri ridicate, invocări de legi și chiar trei dintre consilieri au părăsit sala atunci când a fost supus votului proiectul de hotărâre de informare privind îndeplinerea măsurilor dispuse de primarul municipiului Târgu-Jiu pentru ducerea la îndeplinire a măsurilor din procesul-verbal de inspecție întocmit de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova și o decizie emisă de Ministerul Finanțelor Publice. Raportul ANAF vorbeşte despre plăţi şi achiziţii nelegale la primărie. Sunt vizaţi de raport fostul primar de Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, şi directori actuali din instituţie. Sumele care ar fi fost cheltuite nelegal depăşesc 3 milioane de lei şi trebuie recuperate de la directori, respectiv de la actualul senator Cârciumaru și de la Narcisa Cristea, director economic, Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărire Comunală, Marius Ionescu, director tehnic, Grigore Jianu, secretarul primăriei, Constantin Răduţoiu, şef la Serviciul juridic. Mai precis, raportul finanțiștilor vizează achiziţii, considerate nelegale, de ornamente de iarnă. Raportul obligă autoritatea locală să recupereze peste 3 milioane de lei de la firma de la care au fost achiziţionate produsele, ale căror preţuri au fost mărite de 4 ori.

Patru consilieri au dezertat!
În timpul ședinței, consilierii PSD au fost revoltați de faptul că edilul Romanescu i-a pus în situația să voteze un proiect de hotărâre care este doar de informare cu privire la măsurile de recuperare a prejudiciului, amintindu-i lui Marcel Romanescu faptul că este ordonator de credite și este cel care dispune modul de ducere la îndeplinire a deciziilor emise de reprezentanții ANAF, invocând în acest sens și o serie de legi.
Informarea supusă votului consilierilor locali în ședința de vineri a trecut, după lungi discuții, cu votul majorității, la întrunirea extraordinară fiind prezenți 18 din cei 21 de consilieri în funcție. Totuși, proiectul inițiat de Romanescu a fost votat ”pentru” însă nu de toți cei 18 consilieri prezenți, existând și patru consilieri care au ales să părăsească sala ca urmare a faptului că nu au fost de acord cu modul de redactare a informării de recuperare a prejudiciilor, dispuse de primarul Marcel Romanescu. Este vorba despre pesedistul Viorel Petcu, Ion Săvoiu – PMP, Mari Grădinaru – PMP și Maria Țambrea – PSRo.
Tot în cadrul ședinței, consilierii locali ai PNL au cerut explicații cu privire la data târzie la care raportul ANAF a ajuns pe biroul primarului Romanescu. La Primăria Târgu-Jiu, acest raport a ajuns în data de 20 iulie în mâinile viceprimarului Aurel Popescu, care l-a direcționat în aceeași zi către Serviciul juridic din cadrul administrației publice locale. Ulterior, raportul a ajuns la edilul Marcel Romanescu abia pe 8 august când acesta a intrat în concediu de odihnă, perioada fiind urmată de cele două libere din 14 și 15 august, astfel că în zilele anterioare s-a trecut la luarea măsurilor necesare în condițiile în care primarul are la dispoziție 30 de zile să pună în aplicare măsurile de recuperare a prejudiciilor prevăzute în raportul ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here