1300 de cititori, anual la Biblioteca Orășenească Novaci

901

Biblioteca Orășenească Novaci a rămas încă un punct de atracție pentru cetățenii localității, care îi trec pragul, în număr mare, pentru a împrumuta o carte. De altfel, anual, instituția împrumută volume pentru maxim 1300 de cetățeni, cele mai citite fiind cărțile despre creșterea animalelor și despre albinărit. Biblioteca funcționează în incinta Casei de Cultură din localitate.

“Novăcenii caută cărți din toate domeniile, din programa școlară, vin și cei mici de la grădiniță cu părinții, iau câte o carte și le-o citește mama, în timp ce restul locuitorilor citesc cărți tehnice, despre zidărit, creșterea animalelor și apicultură”, a declarat Elena Dîrvăreanu-bibliotecar.
Fondul de carte a bibliotecii este de altfel de 38.000 de volume, lecturate aproape din scoarță în scoarță de anumiți cititori. Bibliotecara susține că sunt persoane în vârstă de peste 80 de ani, care împrumută frecvent volume, și le restituie în maxim două săptămâni.

“Novaciul are două librării, iar cetățenilor le este mai ușor să împrumute cărți decât să le cumpere. Mai uită unii să le restituie, adică în termenul de maxim două săptămâni, dar în general nu sunt probleme. În ce privește vârsta cititorilor frecvenți, doamna Ana Zgripcea de 83 de ani este unul dintre aceștia, ca și domnul Ion Tomescu, dar și Margareta Turloiu, cu vârste de peste 60 de ani. Chiar avem cititori frecvenți”, a completat angajata instituției. Biblioteca orășenească are abonament lunar și la trei periodice citite și ele de către cei care trec pragul Bibliotecii Orășenești Novaci.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here