Cultura

Colegiul Național «Tudor Vladimirescu» a fost gazda «Serilor filocaliei»

 | 11 decembrie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Miercuri, 9 decembrie 2015, Colegiul Național «Tudor Vladimirescu» a fost gazda «Serilor filocaliei», manifestare organizată de către Mitropolia Olteniei și de către ASCOR «Sfântul Irodion» Tg. Jiu. A conferențiat Preacuviosul Arhimandrit Ioachim Pârvulescu, Starețul Mănăstirii Lainici, care în final a răspuns întrebărilor venite din partea elevilor colegiului, tineri cuminți și receptivi, care au umplut amfiteatrul până la refuz! Felicitări organizatorilor, conducerii colegiului și Inspectoratului școlar, prezent prin inspectorul de specialitate.

Semnatura eletronica CertDigital

“Omul este «coroana» creației Lui Dumnezeu”
În prelegerea sa, Părintele Stareț Ioachim a pornit de la premisa că în postul marilor sărbători, tradiția ne îndeamnă să putem cuvânta întru Slava Mântuitorului Iisus Fotografie0437Hristos! Și pentru că Dumnezeu a creat mai întâi partea spirituală a omului, a spus preacuviosul, omul este «coroana» creației Lui Dumnezeu, iar după căderea din Rai a lui Adam, Mântuitorul Hristos a desăvârșit marea Taină a întrupării Fiului Lui Dumnezeu, cea care depășește logica omenească și care face ca Dumnezeu să ni se înfățișeze nouă în cele trei ipostasuri: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. De aceea, e bine ca tinerii să-și identifice vocația și să înțeleagă faptul că rugăciunea este o relație personală cu Dumnezeu, iar în rugăciune, cuvântul se arată ca o «ființă vie», cum spunea Părintele Arsenie Boca!

“Să păstrăm autocontrolul și măsura cuvintelor noastre”
În viața cea de toate zilele e bine să păstrăm autocontrolul și măsura cuvintelor noastre, arăta Părintele Stareț, adresându-se tinerilor elevi, pentru că fiecare avem Fotografie0438multe lucruri de corectat în comportamentul nostru! Să păstrăm vie această nevoie firească și legitimă de a comunica mereu cu Dumnezeu! Elevii din sală au adresat Preacuviosului Stareț Ioachim Pârvulescu întrebări interesante legate de limbajul tinerilor, de drama de la Clubul Colectiv, de argumentele teoriei creaționiste în comparație cu argumentele teoriei evoluționiste a lui Darwin, de nevoia de a avea mai multe ore de religie, dar și întrebări mai ciudate, legate de vestimentația în negru a preoților, de vârsta la care preacuviosul a făcut prima spovedanie sau chiar de părearea cuvioșiei sale despre colegiu și despre elevii colegiului. (V.G.)

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL