Cultura

Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, în Parohia Rășina II («Vârfu Viei»), din Orașul Țicleni, Gorj

 | 17 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Vineri, 14 otombrie 2016, Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva a fost sărbătorit după tradiție creștinească în multe biserici de parohie din Arhiepiscopia Craiovei și din județul Gorj, așa cum s-a oficiat și în Parohia Rășina II («Vârfu Viei»), în prezența a peste o sută cincizeci de credincioși, inclusiv a două clase de elevi( a IX-a A Și a X-a A) de la Liceul Tehnologic din localitate, cu binecuvântarea ÎPS Părinte dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei, știindu-se că Sfânta Parascheva de la Iași se bucură la noi în țară de un cult deosebit și este apreciată de credincioși pentru minunile sale.
Fotografie0865Se spune că atâtea minuni a săvârşit Sfânta Parascheva, mai multe chiar decât numărul stelelor şi nisipul mării, deoarece Cuvioasa vindecă şchiopi, surzi, ciungi, ologi şi tot felul de boli, chiar şi cele mortale și îndepărtează toată neputinţa nevindecată, numai cu atingerea moaștelor sale și ale icoanei sale așezată la loc de cinste în bisericile care îi poartă hramul de zeci și chiar de sute de ani! De aceea, după oficierea Sfintei Liturghii de către Preacucernicul Părinte paroh, Pr. Costinel Gavrilă, a fost sfințită o împodobită cu daruri icoană făcătoare de minuni a Cuvioasei Parascheva, iar momentul care a încununat sărbătoarea a fost săvârșirea slujbei Tainei Sfântului Maslu, după ora prânzului, ca o slujbă a vindecării și a tămăduirii sufletului și a trupului în care se înveșmântă sufletul nostru, al fiecăruia, cu participarea unui sobor ales de șapte preoți de parohie, aceștia fiind: Pr. Nicolae Chivulescu (Paraclisul Mitropolitan «Sfinții Voievozi» Tg. Jiu, Pr. Ovidiu Pârvu (Parohia Peșteana-Jiu), Pr. Marian Ionescu, (Parohia Peșteana-Jiu, filia Cocoreni), Pr. Gheorghe Oproiu(Parohia Brătuia), Pr. Dan Dulămiță(Parohia Căpreni) și preacucernicul Pr. Ion Cucu.
E bine să se știe că toți cei care ajung la icoana «Cuvioasei», aşa cum o numesc dreptcredincioșii creștini, o roagă pentru soluţionarea problemelor de zi cu zi, îi cer alinare pentru necazurile care s-au năpustit asupra lor, sănătate, spor în casă şi bucurii, iar Sfânta îl ascultă pe fiecare în parte şi nu întârzie să vină în ajutorul celor ce îşi pun speranţa în puterea ei şi o roagă cu credinţă, pentru că minunile Cuvioasei sunt nenumărate, unele cunoscute din povestirile celor care le-au primit, dar multe rămase în taina celor care le-au trăit. Așadar, în finalul hramului Parohiei din Țicleni, la care a participat și domnul Primar, Constantin Radu, cei prezenți au fost invitați la praznicul unei mese binecuvântate, pregătită de către credincioșii ostenitori din parohie, îndrumați cu înțelepciune și pricepere de către preotul paroh Gavrilă Costinel.
Profesor, Vasile GOGONEA

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL