Cultura

Începe prima sesiune a examenului de Bacalaureat

 | 08 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Începând de astăzi, absolvenţii de liceu care s-au înscris la prima sesiune din acest an a examenului de Bacalaureat vor susţine probele orale şi scrise. Testarea se va încheia pe 10 iulie, când vor fi afişate rezultatele finale obţinute de candidaţi.

Semnatura eletronica CertDigital

Prima sesiune din acest an a examenului naţional de Bacalaureat debutează astăzi, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Proba se va desfăşura în perioada 8-10 iunie. În intervalul 10-12 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar în perioada 15-19 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale. Ciclul probelor orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată între 22 şi 26 iunie. Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, vor începe pe 29 iunie, cu testarea cunoştinţelor de limbă şi literatura română, urmând ca pe 1 iulie candidaţii să susţină proba obligatorie a profilului, iar pe 3 iulie proba obligatorie a profilului şi specializării. Din Gorj, la această primă sesiune a Bacalaureatului s-au înscris peste 5000 de elevi. La nivel naţional, în vederea susţinerii examenului în sesiunea iunie-iulie 2015, s-au înscris 168.945 de candidaţi, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut. Dintre aceştia, 143.949 de candidaţi (76,89%) provin din promoţia curentă, iar 24.996 de candidaţi (23,11%) provin din seriile anterioare.

Primele rezultate, afişate pe 6 iulie
Candidaţii vor afla ce note au obţinut la Bacalaureat în cursul zilei de 6 iulie. Rezultatele vor fi afişate până la ora 12.00, iar până la ora 16.00 candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate în intervalul 7 – 9 iulie, urmând ca rezultatele finale ale primei sesiuni a examenului de Bacalaureat să fie făcute publice în cursul zilei de 10 iulie.
Roxana Lupu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL