Cultura

Infinitu’ aproape

 | 06 septembrie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Ne-am născut venind din infinit, de la infinitul Dumnezeu. Suntem alcătuiţi dintr-o infinitate de particule şi elemente, am străbătut şi străbatem o infinitate de spaţii într-o infinitate de timp şi nu suntem decât o infinitate  foarte mică din infinitul Univers.

Semnatura eletronica CertDigital

Sfredelim cu gândul infinite posibilităţi, deşi suntem nişte unicate finite. Infinitatea din jur ne copleşeşte, dar nu ne striveşte şi ne oferă o infinitate de posibilităţi de manifestare.

Nădăjduim într-o infinitate infinită să viem la infinit. Suntem bântuiţi de infinite gânduri pentru o infinitate de stări.

Ne aflăm cu toţii în neantul infinit şi ne împiedicăm de o infinitate de obstacole. Ipotezele existenţei sunt infinite şi pot (nu pot) a fi negociate la infinit, sunt statornicite întru infinit.

Marjele de oportunităţi sau inoportunităţi sunt de asemenea infinite.

Există chiar şi o stridenţă a nonexistenţei pe care nu ne-o putem imagina într-o existenţă infinită. Atât majorităţile, cât şi minorităţile sunt infinite.

Suntem scăldaţi permanent de infiniţi. Suntem şi vom fi o infinitate umană a infinităţii atotputernice. Avem nădejdi şi regrete infinite, ne definim în infinitate.

Putem spune că suntem o durere infinită prinsă într- un spaţiu infinit, de asemenea, suntem nişte miniinfiniţi rătăciţi într-un maxi infinit permanent.

Şi pentru o imagine cât de cât palpabilă pentru infinit să privim particulele dintr-o rază de soare strecurate printr-o fantă.
Vasile Ponea

 

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL