Ioan Oniciuc, în juriul Salonului de Pictură „Arte Mici”

919

Salonul de Pictură „Arte Mici” are și în acest an un juriu internațional. Între membrii acestuia se regăsește și Ioan Oniciuc. Acesta lucrează ca pictor restaurator în Israel și în Spania.

Născut în anul 1964, în Comuna Corni din județul Botoșani, Ioan Oniciuc a manifestat încă din copilărie un interes special pentru desen și pictură, la Școala Octav Băncilă din Corni; a urmat liceul, serviciu militar, școala de arte. A lucrat ca profesor de desen la Școala Octav Băncilă și director la centrul cultural Corni Botoșani. În străinatate, Ioan Oniciuc lucrează ca pictor restaurator în Israel și actualmente în Spania. A studiat Arte la UAH .
Expoziții: La Congresul Spiritualități românești Alba-Iulia; Casa Studenților Alba –Iulia; Simpozionul Național de Pictură Alba –Iulia; Galeria de Arte Studio Alba -Iulia
În ISRAEL, Ioan Oniciuc expune în galerii de artă în Telaviv, Hertzelia Pituah și Ierusalem, iar în SPANIA la: Centro Hispano -Roman Alcala de Henares; Universitatea Complutense Madrid; Centru Hispano -Roman Coslada; Casa memoriala de Juan Ramon Jimenez Moguier Sevilla; Espacio Niram Madrid; Galeria Jescal Madrid; Biblioteca Municipala Valdemoro Madrid; Biblioteca municipala Meco; Biblioteca municipala Cardenal –Cisneros; Galeria de Arte Libreros Alcala de Henares; Feria INTEGRA MADRID; Feria Intercultural Alcala de Henares; Feria de Arte Madrid ; Centro Civic 7 Ojos Alcorcon Madrid; Feria Internationala de Arta contemporana de Marbella; Centro Cultural de Arganda del Rey Madrid; Consulatul Roman din Zaragoza; Ambasada Romana din Madrid; Auditoriul Municipal Tarancon; Casa Artelor de Torrejon de Ardoz; Școala de Arhitectura Alcala de Henares și Universitatea Alcala de Henares.
Membrii juriului Salonului de Pictură „Arte Mici” vor examina, on-line, lucrările participanţilor şi vor desemna câştigătorii. La ediţia din acest an a Salonului de Pictură „Arte Mici”, juriul este format din: Michael Lassel (Fürth, Germania), Nicolae Maniu (Paris, Franţa), Mihail Diaconescu (București, România), dr. Ioan Traian Mârza (Alba-Iulia, România), Oprina Felicia Dolea (Laval, Canada), Alexandra Maciac (Veneţia, Italia), Ioan Oniciuc (Madrid, Spania), Daciana Ungureanu (Novaci, România) şi Florin Preda-Dochinoiu (Motru, România). Lucrările vor fi expuse de organizatori pe pagina artemici.ro, la categoria «ARTIŞTI ÎNSCRIŞI LA EDIŢIA A VIII-A 2017»arte mici (2)

Expedierea lucrărilor, până pe 28 februarie
Lucrările vor fi expediate direct sau prin poştă în ambalaje corespunzătoare, până la data de 28 februarie 2017 (data poştei), pe următoarea adresă: CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI MOTRU, strada Macului, nr.29, municipiul Motru, judeţul Gorj, cod poştal 215200, ROMÂNIA, cu menţiunea «PENTRU SALONUL DE PICTURĂ „ARTE MICI”».
Pe spatele fiecărei lucrări se va menţiona: numele şi prenumele artistului, vârsta (data naşterii), titlul lucrării, tehnica, dimensiunile, anul de realizare, numărul de telefon sau adresa de e-mail, pentru contact, adresa unde locuieşte. Această ediţie este deschisă artiştilor români, de pretutindeni şi din Republica Moldova.
Potrivit regulamentului concursului, pentru artiştii din diasporă şi Republica Moldova, pentru scurtarea timpului, lucrările pot fi trimise în format digital pe adresa de e-mail artemici@yahoo.com (purtând aceleaşi însemnări: numele artistului, vârsta (data naşterii), titlul lucrării, tehnica, dimensiunile, anul de realizare, adresa de e-mail – <obligatoriu>, adresa unde locuieşte), urmând ca ulterior, de comun acord cu organizatorii, să fie expediate direct sau prin poştă, în ambalaje corespunzătoare, pe aceeaşi adresă.
Această ediţie a Salonului de Pictură „Arte Mici” este deschisă artiştilor români, de pretutindeni şi din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 15 ani, fiind organizată pe trei grupe (3-6 ani, 7-10 ani şi 11-15 ani) numai pentru secţiunea PICTURĂ (acuarelă, tempera, guaşe, acrylic, ulei şi tehnică mixtă).
Orice temă şi tehnică este admisă, pentru a putea permite fiecărui artist să aleagă acel sector al creaţiei care îl reprezintă cel mai bine. Se recomandă ca artiştii să prezinte câte două lucrări (dimensiune minimă 29×20 cm), pentru a permite juriului o judecată cât mai obiectivă în acordarea premiilor.
Până în prezent, peste 50 de participanți din: Gorj, Constanța, București, Buzău, Republica Moldova, Spania și Australia s-au înscris la ediția din acest an a Salonului de Pictură „Arte Mici”. Ceremonia de premiere va avea loc în ziua de 25 martie 2017, în municipiul Motru, judeţul Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here