Cultura

Lucrări realizate de meşteri populari gorjeni, expuse la Teatrul de Vară

 | 16 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu a dat, ieri, startul manifestărilor dedicate împliniri a 43 de ani de activitate cu o expoziţie de lucrări realizate de meşterii populari, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul instituţiei.

Semnatura eletronica CertDigital

În cadrul expoziţiei organizate la Teatrul de Vară din Târgu-Jiu au putut fi admirate şi achiziţionate covoare, obiecte din lut, sculpturi în miniatură şi icoane pictate sau sculptate. Principalul scop al acestei expoziţii a fost însă acela de a familiariza tânăra generaţie cu meşteşugurile tradiţionale gorjeneşti.

expo spa (2),,Avem câteva obiecte din ceramică lucrată manual, pictură pe ceramică și iconorit. Avem două secții la Alimpești, una de iconorit și una de ceramică pictată manual. Produsele vorbesc de la sine. Noi lucrăm ceramica fără să fie roata olarului, tipare, totul este făcut manual cu mult suflet și multă muncă. Vrem să le arătăm copiilor că pot face și altceva decât calculator, manele etc..

expo spa (4)Produsele expuse sunt realizate de către profesorii instructori, adică de către mine şi soția mea”, a spus Ștefan Florea, meșter popular în cadrul ȘPA, secția externă Alimpești. Manifestările dedicate aniversării a 43 de ani de la înfiinţarea Şcolii Populare de Artă vor continua până în data de 18 iunie, cu spectacole de muzică folclorică, clasică, uşoară şi folk, dar şi cu spectacole de balet şi dans modern.
Roxana Lupu

expo spa (3)

expo spa (1)

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL