Lucrări semnate de elevii Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu, expuse la Cluj

609

Lucrări semnate de elevi ai Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu vor fi expuse, săptămâna aceasta, la Cluj, în cadrul unei expoziții organizate de Școala Populară de Artă ”Tudor Jarda” Cluj ca parte a evenimentului ”Seara Artelor”.

Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu a primit o invitaţie din partea Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj de a participa joi, 9 februarie 2017, la evenimentul „Seara artelor” ediţia a V-a. La această acţiune participă un număr de 20 de şcoli de artă din ţară, centre culturale, asociaţii ale artiştilor plastici – care vor prezenta la rândul lor expoziţii tematice. ”În cadrul acestui eveniment cursanţii clasei de pictură, coordonati de profesor Oana Piscureanu, vor expune lucrări sub titlul „Copilăria – miracol şi magie”. De asemenea, la acest eveniment vor participa şi alti instructori de profil ai şcolii noastre, în cadrul unui schimb de experiență. Delegația este condusă de domnul Alexandru Bratu, managerul instituției noastre”, a precizat Anamaria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu. Expoziția se desfășoară în cadrul evenimentului ”Seara Artelor”, organizat de Consiliul Judeţean Cluj şi Şcoala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj.

expozitie spa cluj  (1)Despre evenimentul „Seara Artelor” – ajuns la a V-a ediţie – Vasile Corpodean, managerul instituţiei organizatoare a declarat următoarele: „La această ediţie a „Serii Artelor” avem şi câteva noutăţi: o nouă expoziţie de prezentare a Clujului, „Detalii clujene”, realizată de secţiile de pictură ale Şcolii de Arte, în care sunt surprinse elemente arhitecturale ale Clujului – şi care va fi itinerată în întreaga ţară, urmând traseul vechii expoziţii „Clujul, oraşul comoară”, care a ajuns, prin parteneriatul cu şcolile de arte, în zeci de localităţi din România, inclusiv la Cernăuţi şi Chişinău. De asemenea, avem noua secţiune, „Satu-Mare”, o prezentare cuprinzătoare a artelor vizuale sătmărene prin invitarea a trei instituţii culturale din Satu-Mare: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Şcoala de Arte şi Asociaţia Artiştilor Plastici. Totodată, continuă „Proiectul 100” – cu cele patru capitale de judeţ, aflate la aproximativ 100 de km de Cluj-Napoca: Alba Iulia, Bistriţa, Târgu Mureş şi Zalău, proiect încadrat în „Centenarul României” – 100 de ani de la Marea Unire de la 1918. În cadrul evenimentului menţionăm şi prima „descindere” a Şcolilor de Arte din Sfântu-Gheorghe şi Miercurea Ciuc, în cadrul secţiunii „Kurtoskalacs”, cu expoziţii de pictură şi mobilier secuiesc pictat. O premieră constă, totodată, în participarea Asociaţiei localităţilor istorice şi de artă din România, care face legătura între administraţia publică şi artă. Încă o prezenţă în cadrul „Serii Artelor” – şi anume punctul său de origine, început în urmă cu cinci ani: „Arta á la Cluj”, expoziţiile tuturor secţiilor de Arte Vizuale – însoţite de emoţie, deoarece acestea reprezintă, practic, examenul de final de semestru. De asemenea, vom inaugura noile săli de pictură, grafică şi artă fotografică ale Şcolii de Arte, o continuare a marelui proiect de reabilitare a sediului instituţiei, care se va finaliza în acest an. Pe parcursul evenimentului-maraton vor fi momente artistice susţinute de cursanţii şcolii, în cadrul „Anului 2017 – Anul cântului popular la Şcoala de Arte” şi, ca un corolar, „Porţile deschise la Şcoala de Arte Cluj”, prilej cu care sunt aşteptaţi toţi clujenii iubitori de artă”.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here