Cultura

Nicolae Diaconu, omagiat la Țicleni

 | 15 noiembrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Scriitorul Nicolae Diaconu va fi omagiat, săptămâna aceasta, la Țicleni, printr-o serie de manifestări găzduite de Biblioteca Orășenească Țicleni, bibliotecă ce, de altfel, îi poartă numele.

Semnatura eletronica CertDigital

Ca în fiecare an, Nicolae Diaconu va fi omagiat la Țicleni. În data de 17 noiembrie, începând cu ora 13.00, la biblioteca ce-i poartă numele își vor da întâlnire prieteni dragi ai acestuia, scriitori și oameni de cultură, pentru a depăna amintiri despre scriitor. Cu această ocazie, va fi inaugurat și noul sediu al Bibliotecii Publice Orășenești ”Nicolae Diaconu”.

Despre Nicolae Diaconu
Nicolae Diaconu s-a născut la 12 noiembrie 1947, la Ţicleni. Face clasele elementare în localitatea natală, gimnaziul la Târgu-Cărbuneşti şi urmează cursurile Liceului „Tudor Vladimirescu”, din Târgu-Jiu. Termină Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii din Cluj-Napoca, după care este repartizat ca dascăl la o şcoală din Tulcea, unde profesează un singur an.
Pentru că vrea să se întoarcă în locurile natale, Nicolae Diaconu este angajat ca redactor la fosta Gazetă a Gorjului. Intră apoi ca documentarist la Casa Corpului Didactic din Târgu-Jiu, de unde pleacă în funcţia de consilier şef la Instituţia de Cultură. Este fondatorul Editurii-Fundaţia ”Constantin Brâncuşi”, unde a publicat numeroase lucrări despre Titanul de la Hobiţa, iar de-a lungul vieții a avut merite deosebite în apărarea și valorificarea operelor lui Brâncuşi. Nicolae Diaconu a murit la 26 iulie 2005, după o luptă grea cu o boală necruțătoare.
Roxana Lupu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL