Cultura

O nouă promoție de absolvenți la Universitatea “Titu Maiorescu”

 | 15 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Absolvenții Facultăților de Drept și Științe Economice ai Universității “Titu Maiorescu” București, promoția 2015, filiala Târgu-Jiu, au spus, vineri, pentru ultima dată “prezent”, atunci când s-a strigat catalogul în sala de cursuri. Absolvenții de la “Titu Maiorescu” au terminat cursurile facultăților urmate într-o atmosferă solemnă, la finalul căreia s-a intonat imnul Gaudeamus Igitur, în prezența profesorilor care le-au îndrumat pașii până acum, dar și a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Semnatura eletronica CertDigital

titu maiorescu (2)Vineri, studenţii au asistat la ultima lecție de viață, predată, în cel mai sincer mod, de cei care le-au fost profesori, îndemnul general fiind acela de a-și respecta statutul de juriști și de economiști, dar în primul rând pe acela de intelectual, de a fi în permanență în slujba binelui, frumosului și a adevărului. Pentru că așa cum a spus unul dintre profesorii prezenți la festivitatea de încheiere a activității studențești, momentul de vineri nu reprezintă un sfârșit, ci doar un nou început. În fața foștilor studenți deja au luat cuvântul: conf. univ. dr. Ion Păducel-director al departamentului F.D.S.E, conf. univ. dr. Teodora Vătuiu-director al departamentului F.D.S.E., conf. univ. dr. Dan Voinea-reprezentant în Senatul Universității “Titu Maiorescu”, conf. univ. dr. Nicolae Cernăianu-reprezentant în Senatul Universității “Titu Maiorescu”, conf. univ. dr. Marian Lucian Achim, dar și Adina Andrițoiu în calitate de reprezentant al Centrului Municipal de Cultură “Constantin Brâncuși” și Ion Ișfan, Inspector General al ISJ Gorj.

titu maiorescu (1)Noi specializări
De la data înființării unei filiale la Tg-Jiu, Universitatea “Titu Maiorescu” din București a avut peste 3000 de absolvenți de studii superioare, pregătiți pentru diverse profesii. Conf. univ. dr. Dan Mălăescu, Decanul Facultății de Drept și Științe Economice, a declarat că începând de anul acesta, pe lângă specializările deja existente, vor fi introduse altele noi care să corespundă cerințelor în permanentă schimbare. Asfel, începând din toamnă, la Universitatea “Titu Maiorescu” din Tg-Jiu se va putea face un master în Criminalistică, durata studiilor fiind de un an, se vor putea studia Psihologia și Informatica, dar vor avea o șansă și cei care vor dori să se specializeze în meseria de Asistent medical generalist, durata studiilor în acest caz fiind de patru ani. Acces la aceste studii vor avea atât absolvenții de liceu, cât și cei care au terminat școli postliceale de profil, examenul de admitere fiind însă obligatoriu pentru toți. Ponderea mediei de la examenul de bacalaureat va fi de doar 20%, importantă fiind nota obținută la testul grilă.
A.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL