Organizatorii Salonului “Arte Mici” îşi doresc o ediţie de anvergură

951

IMG_2522Cea de-a treia ediţie a Salonului Naţional de Pictură „Arte Mici” se află în linie dreaptă. De această dată, organizatorii îşi doresc ca evenimentul să fie unul de anvergură, să se realizeze o expoziţie online cu toate picturile înscrise în concurs, dar şi să crească numărul premiilor acordate de sponsori.

Florin Preda Dochinoiu, iniţiatorul Salonului Naţional de Pictură „Arte Mici”, îşi doreşte ca ediţia din acest an să fie una de anvergură.”Ne dorim să acordăm mai multe premii, cel puţin 20. Ar fi minunat dacă ar apărea şi mai mulţi sponsori, oameni care iubesc arta şi care doresc să se alăture celor ce sprijină Salonul “Arte Mici”. Vrem ca ediţia din acest an să fie una de anvergură”, precizează Florin Preda Dochinoiu. Salonul Naţional de Pictură “Arte Mici” urmăreşte promovarea şi susţinerea artiştilor cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani, fiind organizat pe trei grupe de vârste: 3-6 ani, 7-10 ani şi 11-15 ani, numai pentru secţiunea PICTURĂ – acuarelă, tempera, guaşe, acrylic, ulei şi tehnică mixtă.

Orice temă şi tehnică este admisă

Pentru ediţia a III-a a Salonului Naţional de Pictură “Arte Mici”, orice temă şi tehnică este admisă, pentru a putea permite artiştilor să aleagă acel sector al creaţiei care îi reprezintă cel mai bine. Se recomandă ca fiecare artist să prezinte câte trei lucrări, dimensiune minimă A4, pentru a permite juriului o judecată cât mai obiectivă în acordarea premiilor. Pe spatele lucrării trebuie să fie menţionate următoarele date: numele artistului; numărul de telefon şi unitatea de învăţământ; vârsta sau data naşterii; adresa; titlul lucrării; tehnica; dimensiunile şi anul de realizare. Lucrările vor fi expediate direct sau prin poştă în ambalaje corespunzătoare, până la data de 11 martie 2012 (data poştei) pe următoarea adresă: POLIŢIA MUNICIPIULUI MOTRU, strada Tineretului, nr.2, municipiul Motru, judeţul Gorj, cu menţiunea: PENTRU SALONUL DE PICTURĂ “ARTE MICI”.

Ediţia a treia vine cu noutăţi

Florin Preda-Dochinoiu, iniţiatorul Salonului de Pictură “Arte Mici” spune că ediţia din acest an se bucură de o noutate. “Ca o noutate, această ediţie este deschisă artiştilor români din România, diaspora şi Republica Moldova. Pentru artiştii din diaspora şi Republica Moldova, pentru scurtarea timpului de trimitere al lucrărilor, acestea pot fi postate pe pagina de Facebook Arte Mici, (purtând aceleaşi însemnări: numele artistului, vârsta (data naşterii), titlul lucrării, tehnica, dimensiunile, anul de realizare, numărul de telefon, unitatea de învăţământ, adresa de email – obligatoriu, adresa unde locuiesc), iar în cazuri deosebite pot fi trimise pe email: artemici@yahoo.com , urmând ca ulterior, de comun acord cu organizatorii, să fie expediate direct sau prin poştă, în ambalaje corespunzătoare, pe aceeaşi adresă”, a explicat Florin Preda-Dochinoiu. Membrii juriului vor examina, online, lucrările participanţilor şi vor desemna câştigătorii, după ce lucrările vor fi expuse de organizatori pe pagina de Facebook Arte Mici sau pe blogul http://artemici.wordpress.com. Ceremonia de premiere a Salonului de Pictură “Arte Mici” va avea loc de Ziua Poliţiei Române, în data de 25 martie 2012 la ora 12:00 în municipiul Motru, judeţul Gorj. De precizat că juriul ediţiei din acest an a Salonului Naţional de Pictură “Arte Mici” este alcătuit din: Murivale Mureşan Vasile (România), Pavel Suşara (România), Florin Stoiciu (România), Jean-Charles BERNARD JiCé B.(Franţa), Mihai Olteanu (România), Kerekes Rares (România) şi Florin Preda-Dochinoiu (România).

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here