Cultura

Semnal editorial – „Opera lui Constantin Brâncuşi”, de prof. Ion Blendea, la Editura ARTEX

 | 17 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Din păcate, volumul scris de regretatul profesor Ion-Nelă Blendea, ani de zile muzeograf la Casa Muzeu „C. Brâncuşi” din Hobiţa, comuna Peştişani, va aparea postum. Şi cu banii daţi de o Fundaţie din Belgia, că în România şi Gorj e mult prea mare dezinteresul faţă de Titanul de la Hobiţa.
Cunoaştem doar parţial conţinutul acestui volum, citind în diagonală mai mult o versiune în limba franceză a cărţii „Opera lui Constantin Brâncuşi”, aflat în fază avansată de tipărire. Aşa cum îmi mărturisea una din fiicele regretatului profesor Ion-Nelă Blendea, în urma lui au mai rămas şi alte manuscrise ce vor fi citite, apreciate şi orânduite pentru o altă sau alte apariţii.
Un lucru este clar, cartea despre care vorbim va aparea la editura ieşeană ARTEX, şi e o ediţie bilingvă – în limbile franceză şi limba română – aşa cum şi-au dorit sponsorii ei.
Lansarea se va face la Peştişani, în cursul lunii iulie 2015, la o dată încă neprecizată.
Locul lansării va fi ales între selecta Pensiune „La Moară”, a patronului Alin Fuiorea, ca primă opţiune şi ofertă sau la Obştea Peştişani, care mai nou s-a arătat şi ea interesată de eveniment, după cum ar dori Corneliu Nicolcioiu-Garincea, Consilier al directorului Obştei Peştişani, ec. Ion Poenaru.
ION PREDOŞANU

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL