Cultura

Spectacol internațional la Kladovo, în Serbia, susținut de elevii Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu

 | 17 iunie 2015, 00:00 | 1 coment | 

Vineri, 12 iunie 2015, o delegație de elevi și profesori ai Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu s-a deplasat la Kladovo, în Serbia, pentru a susține un spectacol, în parteneriat cu Școala de Muzică ”Konstantin Babic”.
Delegația română a răspuns cu bucurie invitației lansate de Școala de Muzică ”Konstantin Babic”, iar elevii liceului nostru au fost din nou la înălțime pe scenă, chiar dacă a fost o zi extrem de călduroasă și obositoare, în care s-a îmbinat utilul cu plăcutul. Adică o excursie frumoasă și un schimb de experiență folositor ambelor părți.
După ce am admirat peisajele mirifice de pe traseu, am ajuns la Dunăre, fluviul care desparte România de Serbia. Am trecut pe celălalt mal și iată-ne într-o altă lume! Am vizitat micul oraș, apoi sala casei de cultură a găzduit dublul spectacol susținut în prima parte de elevi de gimnaziu ai Școlii de Muzică ”Konstantin Babic”, urmat, în partea a doua, de spectacolul oferit de elevii de liceu ai unității noastre.
pictura serbiaUn spectacol care a evidențiat nivelul superior al pregătirii elevilor noștri olimpici, într-o ținută de gală, confirmat de aplauzele publicului, iar felicitările de după spectacol nu au întârziat să apară.
Nu au lipsit de la fastuosul eveniment nici artele plastice, catedra de arte vizuale organizând în foaierul casei de cultură o reușită expoziție de pictură, de ambele părți. Coordonatorii liceului nostru au fost: prof. dr. Ana-Daria Ionescu-Haidău, managerul unității, prof. Daniel Șerban și prof. Cristina Ploscariu.
Promotoarea acestui parteneriat a fost doamna profesor Doina Chesnoiu, fost director al liceului și doamna profesor Verica Skalusevici, din Kladovo, Serbia. Managerii celor două unități, prof. dr. Ana-Daria Ionescu-Haidău, Oana-Mihaela Boian și Daniela Prazic și-au dat acordul și consideră salutară încheierea parteneriatului între cele două unități școlare, pe o perioadă de trei ani. Coordonatorul proiectului este prof. Nicoleta Lăcătușu.
Din corpul profesoral al liceului nostru, pe lângă cadrele didactice mai sus menționate, au participat în calitate de organizatori, prezenți la eveniment, următorii profesori: Nicoleta și Emil Lăcătușu, Carmen Ciupag, Loredana Buliga, Aurelia-Carmen Savu, Eugenia-Liliana Ștefănescu, Cristina Ploscariu, Mihaela Florescu, Viorel Marinescu.
Elevii olimpici implicați în eveniment au fost: Andreea Marinescu (XII), canto clasic, prof. Olimpia Bălășoiu; Mădălina Vătrai (XII), nai, prof. Dumitru Pasăre, Anca Tămîși (XI), folclor, prof. Emil Lăcătușu; Denisa Burci (IX), vioară, prof. Ilie Cealîcu; Magda Costescu (X), pian, prof. Violeta Geică; Naomi Botănel (X), flaut, prof. Iulia Dumitrescu; Radu Pupăzan (III), percuție, prof. Aurelia-Carmen Savu; corepetitori, prof. Viorel Marinescu (secțiunea muzică clasică) și Emil Lăcătușu (secțiunea folclor). Un reușit scurt program folcloric au pregătit și elevii clasei a IX-a A, coordonați de doamna dirigintă, prof. Nicoleta Lăcătușu: Alexandru Nedea, Robert Mustățea, Ștefan Mihalache și Ionuț Munteanu.
La finalul spectacolului am fost plăcut surprinși să primim felicitările oficialităților orașului Kladovo, printre acestea aflându-se și primarul prezent în sală pe parcursul întregului spectacol.
Mulțumim gazdelor pentru frumoasa primire și pentru ospitalitate, și le așteptăm anul viitor cu un nou dublu spectacol, de această dată, organizat la Târgu Jiu!
Eugenia-Liliana Ștefănescu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoare1 comentariu in “Spectacol internațional la Kladovo, în Serbia, susținut de elevii Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL