Cultura

Trofeul Festivalului „Maria Lătăreţu” a ajuns la Maramureş

 | 14 noiembrie 2016, 00:01 | 0 comentarii | 

Cea de-a 23-a ediție a Festivalului Cântecului Popular Românesc „Maria Lătărețu” Târgu-Jiu și-a desemnat marii câștigători. Trofeul Festivalului a fost câștigat de interpreta Andreea Ghițiu din Maramureș. Totodată, talentata interpretă de pe plaiuri gorjeneşti, Roxana Croitoru, a câștigat două premii în cadrul acestui festival: premiul de excelență in memoriam „Maria Lătărețu” și premiul I la soliști vocali.

Semnatura eletronica CertDigital

Festivalul Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu” a fost organizat de Consiliul Județean Gorj, Consiliul Municipal Târgu-Jiu, Ansamblul Artistic „Doina Gorjului”, CJCPCT Gorj, Liga Culturală „Fiii Gorjului”, dar și de Școala Populară de Artă Târgu-Jiu. La ediţia din acest an au participat zeci de tineri talentaţi din toată ţara. Fiecare dintre ei a luptat pentru marele trofeu al festivalului. Mult-râvnitul premiu a ajuns, însă, la Maramureş, fiind câştigat de Andreea Ghiţiu. Fericită, ea le-a mulţumit, cu lacrimi în ochi, membrilor juriului, dar și orchestrei „Doina Gorjului”.

Roxana Croitoru a primit două premii importante
Roxana Croitoru, elevă la Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Târgu-Jiu, este câştigătoarea premiului I la Festivalul Naţional al Cântecului Popular „Maria Lătăreţu“ de la Târgu-Jiu. Cea de-a XXIII-a ediţie a manifestării şi-a închis porţile la sfârșitul săptămânii trecute, iar târgujianca Roxana Croitoru a reuşit să cucerească juriul şi spectatorii veniţi la localul de pe insuliţă. Pe lângă premiul I, Roxana Croitoru a primit şi un premiu de excelenţă, acordat pentru calităţile vocale de excepţie pe care le-a arătat. „Mulțumesc celor care mi-au acordat încredere: juriului, publicului, minunatei orchestre a Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” și nu în ultimul rând, părinților mei, pe care îi respect și iubesc“, a declarat Roxana Croitoru. Tânăra cântă de peste zece ani, încă de când era la grădiniţă, și are zeci de premii la concursuri de profil.

Podiumul Festivalului
Pe lângă Roxana Croitoru, la categoria „solişti vocali”, premiul I a mai fost câştigat şi de Georgiana Necșa andreea ghitiudin județul Timiș. Ceilalți câștigători ai Festivalului „Maria Lătăreţu” sunt: la categoria soliști instrumentali, premiul I a fost obținut de Tudor Vîrciu din județul Alba, premiul II de Valentin Precup din Teleorman și de Alexandru Chira din Sălaj, iar premiul III a fost adjudecat de Ștefan Mihalache din Gorj și de Ionuț Popescu din Olt. Mențiuni au obținut soliștii instrumentali Marius Sperniac din Timiș, Ion Pobirci și Ciortea Cristina din Gorj. La categoria soliști vocali, premiul II a fost câștigat de Simona Alexandru din Teleorman și Denisa Bărbat din Alba, iar premiul III a fost adjudecat de Ionuț Cocuși din Ialomița și Florin Mihalache din Caraș-Severin. Mențiunile au mers la următorii soliști vocali: Adriana Soreanu din Gorj, Laurențiu Marian din Neamț și la Claudia Colniceanu din Buzău. Juriul a mai oferit și o mențiune specială unui talentat tânăr din județul Mehedinți: Cosmin Bîrlan.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL