UCB a invitat studenţii la o nouă Conferinţă de Management al Carierei

533

O parte din studenţii de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, înscrişi în proiectul „Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”, au participat marţi, 25 noiembrie 2014, la o Conferinţă de Management al Carierei cu tematica “Administrarea afacerilor şi management”.  În mijlocul studenţilor a venit, de această dată, Aurelia Dădălău, Şef serviciu Decontări operaţiuni cu numerar şi produse electronice, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj.

Lucrările conferinţei de Management al Carierei cu tematica “Administrarea afacerilor şi management” au fost deschise de managerul de proiect, prof. univ. Ştefan Ghimişi, care a prezentat invitaţii la eveniment precum şi programul conferinţei. În prima parte a conferinţei, Ştefan Ghimişi a  prezentat proiectul făcând referire în mod special la obiectivul principal precum şi la principalele activităţi ale proiectului. A vorbit despre avantajele pe care le aduce acest proiect studenţilor înscrişi în grupul ţintă făcând referire la  activităţile obligatorii şi facultative ale ucb3proiectului care  ajută tinerii studenţi să îşi cunoască cat mai bine profilul şi îi învaţă cum să-şi prezinte competenţele şi abilităţile atunci când vor să ocupe un loc de muncă. Managerul de proiect  a argumentat importanţa  conferinţelor de management al carierei, consilierii generice şi specifice,  vizitelor de studiu la companii de profil şi a conferinţelor pe teme dedicate. Astfel a dorit să stârnească interesul studenţilor pentru toate activităţile ce se vor derula în cadrul proiectului. Au fost prezentaţi şi partenerii alături de care Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu  contribuie la implementarea acestui proiect de mare anvergură în care vor fi antrenaţi aproximativ 5000 de studenţi de la 7 universităţi din România.

Speaker de la Finanţe
Speakerul invitat la această conferinţă a fost doamna Aurelia Dădălău, şef serviciu Decontări operaţiuni cu numerar şi produse electronice, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj. Aurelia Dădălău are profesia de  ucb3economist şi este absolventă a Universităţii de Vest din Timişoara. La aceeaşi universitate a urmat şi cursurile şcolii doctorale obţinând diploma de doctor în ştiinţe economice în anul 2007. La absolvirea facultăţii şi-a început activitatea ca  economist în serviciul Contabilitate la o mare întreprindere de utilaj pentru minerit din Targu-Jiu,  care în prezent este cunoscută sub denumirea de S.C. GRIMEX SA. In 1993,  s-a mutat la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj unde  o mare perioadă de timp a ocupat postul de director la Trezorerie şi unde lucrează şi în prezent ca  şef serviciu. Aurelia Dădălău mai desfăşoară activităţi la Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, în calitate de cadru didactic asociat. Consideră că pentru a avea reuşită în cariera profesională trebuie să îţi doreşti, să munceşti cu maximă seriozitate şi responsabilitate şi să ai tot timpul o atitudine pozitivă. A participat la mai multe comisii de selecţie în vederea angajării  şi astfel le-a putut spune studenţilor cât de mult contează ce ştii să faci, ţinuta vestimentară la interviu, prima impresie şi multe altele. A mărturisit că îi place mult să lucreze cu tinerii pentru că sunt bine pregătiţi şi dispuşi mereu să afle noutăţile din domeniul lor de studiu prin  accesarea  surselor de informaţie oferite de tehnica actuală.

Ghidul studentului, prezentat de prof. univ. Liliana Luca
ucb5Profesor universitar Liliana Luca a  prezentat „Ghidul studentului”, un îndrumar cu sfaturi şi sugestii privind prezentarea absolvenţilor la întâlnirile cu angajatorii în vederea ocupării unui loc de muncă. Studenţii au primit indicaţii despre întocmirea CV-ului, prezentarea la interviul de angajare şi alte aspecte relevante inserţiei profesionale. S-a vorbit şi despre importanţa cunoaşterii competenţelor profesionale şi transversale  precum si corelarea acestora cu cerinţele postului pe care un tânăr absolvent îl doreşte.

Îndemn pentru studenţi
Managerul de proiect, Ştefan Ghimişi, a îndemnat studenţii să participe la cât mai multe proiecte de acest gen şi nu numai, accentuând beneficiile pe care le pot avea studenţii, precum şi importanţa activităţilor desfăşurate pentru viitoarea carieră profesională. Studenţii au acum ocazia să afle care sunt aşteptările angajatorilor şi cum trebuie să se pregătească pentru a avea reuşită în ocuparea locului de muncă dorit.
Studenţii de la UCB care nu s-au înscris încă în proiect pot să acceseze pagina web a proiectului,  www.cariera.uvt.ro, unde vor găsi  multe informaţii despre acest interesant, plăcut şi util proiect.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here