Cultura

Ziua internaţională a educaţiei

 | 07 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Educaţia cuprinde ansamblul influenţelor, acţiunilor desfăşurate pentru formarea, dezvoltarea, modelarea personalităţii umane, pentru integrarea sa optimă în societate. Ziua internaţională a Educaţiei este sărbătorită începând cu anul 1994 în întreaga lume. Educaţia este un factor important al formării noastre, deoarece permite evoluţia armonioasă a personalităţii umane din punct de vedere spiritual, moral, social, cultural şi economic, fiecare individ educat adăugând un plus de valoare societăţii. Inevitabil, progresul în educaţie depinde în mare parte de calificarea şi dăruirea cadrelor didactice, de tehnicile pedagogice ale profesorilor. Din acest motiv, actul de educare este considerat o profesie, o formă de serviciu public ce necesită experţi în educaţie.
Cu această ocazie, Casa Corpului Didactic Gorj şi Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu au organizat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae” o activitate intitulată „Despre educaţie…”, care a avut drept scop creşterea procesului de învăţământ şi educaţie, precum şi promovarea aptitudinilor artistice ale elevilor. Deschiderea activităţii a fost făcută de către prof. Vîlceanu Valeria, director CCD Gorj, prof. Bîzocu Codruţa, director Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu Jiu , bibl. Firan Alina, bibliotecar CCD Gorj.
În cadrul evenimentului, elevii Colegiului Tehnic Nr. 2 au prezentat un moment artistic: piesă de teatru, recital de poezie, lectura unor fragmente de proză, aforisme. Activitatea elevilor a fost coordonată de prof. Băbeanu Teodora, prof. Coană Sorana, bibl. Zestroiu Simona.
Dintotdeauna cartea a fost principalul izvor de informaţie, suportul de nelipsit al activităţii educaţionale în perioada de formare a viitoarelor generaţii. O expoziţie de carte selectată din bogatul fond documentar al Bibliotecii Colegiului Tehnic Nr. 2, vizând diverse domenii – cultural, educativ, ştiinţific s-a constituit într-o adevărată invitaţie la educaţie şi meditaţie.
FIRAN ALINA, CASA COPRULUI DIDACTIC GORJ

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL