Cum dobândeşti un păr frumos

841

parVrei să ai un păr frumos şi plin de strălucire, dar cum îl îngrijeşti? Îl fereşti de agresiuni? Iată câteva sfaturi bune de luat în seamă pentru această problemă!

Dă-i volum părului subţire cu silicon

Femeile se îngrijorează mereu de faptul că au părul subţire, lipsit de viaţă, care de fapt nu necesită foarte multe intervenţii pentru a-l trata. Balsamurile grele fac părul mai moale. Indicate sunt balsamurile care conţin siliconi. Siliconii îmbracă firele de păr cu un film subţire, dând volum fără a lăsa impresia că părul e gras. Siliconul se menţine pe păr chiar şi după ultima apă de clătire.

Consumă peşte şi nuci pentru păr sănătos

Proteinele şi acizii graşi omega-3 din somon şi nuci conferă scalpului sănătate. Nutrienţii din vegetalele, fasolea şi morcovii fac bine părului.

Strălucire, cu apă rece

par frumosApa fierbinte înlătură sebumul de pe scalp, cel care acţionează ca un balsam natural şi de aici şi strălucirea părului. Foloseşte apa călduţă pentru spălarea părului.

Proteine contra vârfurilor despicate

Coafarea, vopsirea, oxidarea afectează stratul exterior al părului, având denumirea de cuticulă, ceea ce de fapt numim „vârf despicat”. Pentru a remedia problema, aplică pe păr balsamuri care conţin proteine. Ele repară firul de păr, dar doar până la şamponarea viitoare, când va trebui să foloseşti iar balsam!

Foloseşte peria de puţine ori pe zi, pentru a evita căderea lui excesivă.

Peria folosită foarte des rupe părul. Normal este să cadă în medie circa 50-100 fire de păr pe zi. Pentru un efect minim, întrebuinţează o perie cu peri prevăzuţi cu bumbi şi nu peria părul ud.

Evită coafurile care nu fac bine părului

Părul împletit şi cozile de cal foarte strânse rup părul şi afectează foliculului pilos. Coafarea cât mai des utilizată în această variantă poate duce chiar la chelire. Extensiile sunt la fel de dăunătoare, de aceea dermatologii recomandă purtarea lor cel mult 3 luni.

Ai grijă ce nuanţe foloseşti

O brunetă care optează pentru a fi blondă sau invers, nu e soluţia cea mai potrivită! Dermatologii spun că trebuie ca vopsirea să fie cu cel mult 3 nuanţe diferenţă faţă de culoarea naturală.

Uscătorul de păr şi el o problemă

Uscarea continuă a părului duce la căderea acestuia.

Când utilizezi uscătorul, nu-l folosi pe treapta de căldură, ci alege varianta rece. Părul fin este cel mai sensibil. Înainte de coafare foloseşte pentru păr un balsam.

Înainte de înot se recomandă duşul

Deşi nu mai e perioada propice înotului, acest sfat îţi va fi de folos în viitor. Pentru a preveni daunele produse de clor umezeşte părul înainte de a intra în piscină, iar apoi utilizează un şampon cu pH neutru.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here