Curat neconstituţional, Coane Boc!

foto predo 2Cine mai are chef să-i asculte pe preşedintele Traian Băsescu şi pe aghiotantul său Emil Boc, preşedintele de formă al portocaliilor, la fel şi prim ministru cu delegaţie doar pentru microfoanele televiziunilor şi reporterilor dispuşi să-l creadă.

Care au impresia că recesiunea e o vorbă goală. De care ne scapă Băsescu T. de câte ori are chef. Pe vremea când era în campanie electorală pentru al doilea mandat de preşedinte, şi avea nevoie de voturile fraierilor, l-am mai înţeles. Nu şi acum când cică i-ar fi spus lui Coana Europă că România este protejată. De ce, nu ştim!

Cei doi B., care nefericesc ţărişoara asta cu fiecare zi, pe care o guvernează în tandem, vor fi aflat că onor Curtea Constituţională a declarat neconstituţională, pentru al doilea an la rând, intenţia Guvernelor Boc 1-5 de a ne vârî pe gât o Lege a Educaţiei nerumegată îndeajuns de Parlament. Mă rog, încurcate sunt Căile Domnului. La fel ca şi ale Boc-ului. Un fost ministru al Educaţiei, Hărdău nu hârdău, zicea pe când era consilier la Cotroceni că Legea Educaţiei e cuşeră, iar după aflarea deciziei CCR a-ntors-o. Că, vezi Doamne, numai în Parlament se poate definitiva Legea de o importanţă capitală pentru viitorul naţiei. Ceea ce zice, în realitate, şi Opoziţia. În dispreţul sărmanilor poporeni, Senatul şi-a mai bătut joc încă odată de flămânda ţară în care trăim. Senatorii care nu dormeau, deşi 47 dintre ei absentau, au votat aproape în unanimitate – 86 pentru, 2 contra şi 2 s-au abţinut – mărirea cu 30% a bugetului Senatului în anul 2011. Mai precis, cu un plus de 14% la cheltuielile de personal – citeşte lefuri mai babane şi mai mulţi angajaţi. În vremuri de criză a României, doar Parlamentul duduie. Se uită că economia abia se târăşte. La Senat, parcul auto se va reînnoi. Başca alte mofturi senatoriale şi o dorinţă de a călători peste hotarele sărăcuţei ţărişoare spre zări mai de soare pline de două ori mai mare decât în anul 2010! Că ploşniţelor de la Senat nu le pasă de unde sug sângele şi aşa secătuit al contribuabililor şi câte dări în plus vor mai trebui aceştia să suporte, nu-i de mirare! Aşa înţeleg parlamentarii din Arcul guvernamental şi cei din Opoziţie să se sacrifice. Criza este pentru unii ciumă, iar pentru alţii Mumă. Senatorii ştiu că inflaţia din România este cea mai mare dintre toate ţările Uniunii Europene şi de aceea vor salarii mai mari, maşini mai scumpe. Credeţi, care cumva, că onor Camera Deputaţilor, cârmuită strâmb de furăcioasa Roberta Anastase nu va proceda la fel? Şi deputaţii îşi vor mări cheltuielile pe anul 2011, tot an de criză, cum am aflat de la negocierile în genunchi ale FMI cu Guvernul-Slugă Boc al V-lea. Una peste alta, strânsul curelei, recomandat de Joffrey Francks, şeful Delegaţiei FMI; este valabil doar pentru pigmei, nu şi pentru lei. Aceştia, leii din Parlamentul României sar peste ştacheta reducerii cheltuielilor. Aceasta se aplică numai săracilor României. Legea Educaţiei n-a fost declarată constituţională de CCR, pe un motiv ilar – oarecari neînţelegeri între Guvern şi Parlament. Asta pentru că şi CCR şi Administraţia Prezidenţială, Guvernul, ministerele, SPP-ul şi serviciile secrete urmează ca şi Senatul României acelaşi dispreţ faţă de săracii României. Cum spuneam şi altădată, Guvernul Boc(ăneală) îşi asumă răspunderi pe care nu le are şi asomează România!

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here