Dascăl judecat pentru act sexual cu un minor!

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au finalizat cercetările în dosarul ce îl privește pe Cosmin Oproiu, profesor de logică la un liceu din municipiu în urmă cu câțiva ani și profesor de economie la Târgu-Cărbunești, acesta fiind acuzat că a întreținut relații sexuale de mai multe ori cu o minoră de 12 ani. Fata este sora unei eleve pe care Oproiu o avea la ore, el reușind să o convingă pe minoră să îi dea numărul de telefon și să se împrietenească inclusiv pe Facebook, rețeaua de socializare fiind folosită ulterior pentru transmiterea unor mesaje “secrete”. El o sfătuia pe copilă să șteargă toate conversațiile dintre ei doi, în cele din urmă fata căzând pradă dulcegăriilor pe care Oproiu i le șoptea în ureche.

Patru acte materiale au reținut procurorii în sarcina profesorului aflat de câteva săptămâni în arest la domiciliu, scenele de sex dintre el și fata de 12 ani consumându-se în special în scările de bloc din Târgu-Jiu. Anchetatorii au reținut că de fiecare dată individul se asigura că nu lasă “urme” în locurile în care se întâlnea cu “iubita” sa, el fiind foarte atent să nu fie văzut cu aceasta, preferând locurile întunecate. Și totuși o greșeală a comis-o. Una din scările de bloc era monitorizată de camere de luat vederi, administratorul asociației de proprietari fiind un polițist cunoscut la nivelul municipiului. Oproiu a mers la acesta, fără să știe însă cu cine are de-a face, și i-a cerut să facă dispărute imaginile cu el și minora în scara blocului, până la acel moment nimeni nevizionând imaginile. După ce le-a văzut, polițistul și-a sesizat colegii și așa s-a ajuns la o anchetă care a dus la descoperirea unor lucruri total neștiute despre proful de logică.
“Fiind audiat, inculpatul a căutat să ascundă o mare parte din activitatea infracţională pe care a desfăşurat-o în perioada august – decembrie 2015, când în mod repetat, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale a întreţinut raporturi sexuale cu minora BK în vârstă de 12 ani. Inculpatul Oproiu Cosmin a negat alte acte materiale ale infracţiunii de act sexual cu un minor, aşa cum au fost descrise în mod detaliat de persoana vătămată şi martorii din actul de sesizare, nerecunoscând că ar fi întreţinut cu aceasta raporturi sexuale. Pericolul social al faptei comisă de inculpatul Oproiu Cosmin rezultă din modalitatea de comitere a acesteia, în sensul că în calitate de cadru didactic, a întreţinut raporturi sexuale, în mod repetat, cu minora BK, despre care ştia că are vârsta de 12 ani, fiind elevă în clasa a V-a a aceluiaşi liceu. Fapta este cu atât mai gravă cu cât inculpatul a abuzat de poziţia sa recunoscută de persoana vătămată ca fiind una de încredere şi totodată de autoritate asupra sa, având în vedere că acesta îşi desfăşura activitatea ca şi profesor la instituţia de învăţământ pe care minora o frecventa, uneori permiţându-i chiar participarea la orele sale de curs. Rolul inculpatului era acela de a asigura o educaţie corespunzătoare elevilor cu care intra în contact şi nicidecum de a-i supune unor abuzuri sexuale de natură a le marca dezvoltarea intelectuală şi emoţională pe viitor”, se arată în rechizitoriul procurorilor.
Anchetatorii au descoperit că Oproiu a încercat să “agațe” și alte minore, eleve, pe care le privea insistent în zonele intime, individul propunându-le diverse întâlniri, inclusiv în apartamentul său sau în alte locuri din oraș în care să nu fie văzuți totuși de alte persoane. Acum apartamentul i-a devenit lui Oproiu locul în care este în arest la domiciliu, perioada petrecută în locuința respectivă urmând să îi fie scăzută din pedeapsa finală pe care o va primi, în cazul în care va fi găsit vinovat.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here