Daune morale pentru un fost deținut politic din Târgu-Jiu

În vara lui 2016, patronul unei firme de transport din Mehedinți, care a garat în Autogara Târgu-Jiu pentru a ridica călătorii, care voiau să ajungă la Timișoara, a refuzat să accepte un bilet gratuit de călătorie pentru un fost deținut politic din Gorj. La controlul efectuat pe traseul respectiv de către Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, șoferul a fost amendat pentru acest refuz, care contrazicea prevederile legii care stipulează anumite drepturi pentru persoanele cu handicap, foștii deținuți politici și veteranii de război. Șoferul firmei Real Construct Management din Mehedinți a fost astfel amendat cu 9000 de lei pentru încălcarea în cauză, întocmindu-i-se un proces verbal cu această ocazie.
Firma a fost dată și în judecată de persoana lezată în drepturi. Aceasta a pierdut procesul cu gorjeanul Constantin Țăpuș, fost deținut politic, care trebuie să primească de la SC Real Construct Management SRL suma de 1500 de lei daune morale și 30 de lei contravaloarea biletului respectiv. Procesul a avut loc la Judecătoria Târgu-Jiu, sentința dată luni de instanța de fond putând fi atacată cu apel.
Reamintim că, persoana vătămată se afla în autobuz și a prezentat biletul gratuit de călătorie, însoțit de acte doveditoare, dar nu a fost luat în calcul de șoferul mașinii. Omul plătise costul călătoriei, deși beneficia gratuit de 12 astfel de călătorii.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here